Buna ziua, acesta va fi ultimul meu raspuns, pentru a clarifica ce a ramas:
1) Nu am spus ca am bani pentru luat un apartament cu banii jos. Pot lua cv cu banii jos doar daca m-ar ajuta si partenerul. Dar el trage cu dintii sa isi puna banii cu parintii. Eu as avea bani doar de un credit, insa avansul e f mic.
2) Mai putin decat am citat sus (a 2-a oara) nu aveam cum sa citez. Am crezut ca trebuie sa se inteleaga la ce raspund pentru alti participanti la grup. Iertare.
3) Am terminat facultatea si ma gandesc ori sa o completez cu una inrudita, ori sa mai fac un master.
4) Mai rational decat a iti stabili propria siguranta si cheltuielile INAINTE de a face un copil... Nu stiu daca se poate gandi. Am avocati in familie, rude mai indepartate la care din motive personale nu pot apela. Insa tocmai de asta sunt atat de tematoare. Ptc am vazut ce inseamna (chiar daca inca sunt la inceput de a invata legislatie, fara facultate in domeniu) a fi mama singura in jurul meu. Nu toate femeile au norocul de a da de barbati destul de implicati in relatii. Sau de persoane care sa le castige destul increderea chiar si dupa 4-5 ani de relatie.
Iar altii poate isi gasesc f tarziu pe cineva echilibrat si sunt fortati sa ia decizii pe repede inainte din cauza varstei. Pe acestia nu ii putem blama cu "dar de ce esti asa precaut?".
5) Ne lovim de subiectivism oriunde mergem. Ce inseamna pt dumneavoastra "a pune banii mai presus de a face un copil din iubire", pt mine si resursele mele limitate momentan (si inclusiv pt anii putini de experienta) poate insemna "o extra protectie si siguranta".
Eu am si optiunea de a NU face copil niciodata, sau de a amana multi ani acest lucru. La fel cum pot amana si nunta. Asta nu inseamna ca daca nu faci copil cu cineva, automat nu il iubesti. Si la fel de bine exista si femei care poate fac copil mai mult din dorinta de a trece prin experienta de mama. Nu e nimic gresit in asta daca ai cu ce sa il cresti!!
Ca sa fim rationali pana la capat: iubirea nu iti asigura ziua de maine, un acoperis deasupra capului tie si copilului, nu te apara si nu iti baga in cap legislatie, nu te potenteaza in cariera etc.
Atata timp cat partenerul tau aduce in discutie subiectul de "copil", ca femeie le iei in ordine: am resurse? am acoperis? am siguranta ca il voi putea creste pana la 18 ani in conditii propice? ce pers ar putea sa ma ajute in primii ani de viata ai copilului (esentiali de altfel)? care pers mi-ar crea impedimente? etc. Si dupa iei o decizie.
6) Am umblat si pe la psiholog, inclusiv terapie de cuplu propusa tot de mine :-). Pot spune ca mi-am facut temele in toate directiile in care m-a dus capul sa ma informez.... Acum sunt la capitolul "invatam legislatie ca sa stim sa ne aparam".
Multumesc mult pentru ajutor!! Voi apela si la un avocat.
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:
daca aveti bani de apartament cu banii jos, luati-va unul inainte de casatorie
...
spuneati in alt post ca ati terminat o facultate... si mai vreti sa faceti una
...
Sunt avocat, gandesc rational, analizez... Familia e despre sentimente, nu naste nimeni calculand cati bani face asta...
Succes!