Pai nici nu obliga un angajator sa te angajeze in baza unei declarati pe proprie raspundere. Credeti ca un angajator ar da o afacere pe mana unuia care vine si se lauda intr-un CV. Poate ca oamenii sunt chiar bine intentionati, preluam o afacere pe proiecte de investitii ce se ridicau la peste 60 milioane euro. Chiar credeti ca puteam sa iau o functie de director in cadrul acestui proiect cu un CV si o declaratie pe proprie raspundere?
Sunt in intanta de judecata de 6 luni, expertize si documete adunate, se tot prelungesc termenele si nu inteleg de ce. Totul este negru pe alb sau mai bine spus rosu pe alb, deoarece modificarile se fac cu rosu. Acum se pune problema ca in cele 5 luni in care nu am avut cartea de munca sa primesc pentru fiecare luna un venit de minimum pe economie, da pe economia romaneasca. Intr-o tara civilizata un astfel de proces ar fi durat cel mult doua sedinte iar firma care ar fi produs asemenea prejudicii ar fi platit daune cu multe zerouri.
ITM-ul Bucuresti a fost in control iar dupa incheierea procesului-verbal am primit o instiintare care ma incuraja sa ma adresez instantei pe litigii de munca. Si uite asa au trecut 6 luni in care nu am putut ocupa un loc de munca, asta intr-o perioada cand tocmai ce ploua cu locuri de munca. Este net-ul plin de cereri de munca iar de ofertanti mai dupa usa. Va multumesc!
Va rog sa-mi comunicati daca este legal ca un ngajator sa acorde concediu fara plata fara a exista o cerere din partea salariatului in acest sens. Am aflat de aceasta operatiune dupa 5 luni cand am primit Cartea de Munca. O alta "minune" a fost cand am observat o modificare facuta cu rosu. Adica: am avut contractul de munca incheiat pe 15 Mai 2010, in urma unei decizii si dupa 5 luni s-a revenit si au facut modificarea in rosu in baza unei alte decizii dar dupa 5 luni. Poate avea efect retroactiv? In speta contractul meu de munca desi era prelungit cu inca 6 luni am fost dat afara fara nici o explicatie dupa numai 3 luni. Nu a existat nici un criteriu, nici o analiza, nici o adresa sau minuta care sa ma informeze cu privire la vreo motivatie. Cum explicati dumneavoastra un asemenea comportament? Mai mult nu mi-au pus la dispozitie Cartea de Munca decat dupa 5 luni, cu modificarile despre care va vorbeam. In acest timp eu am sustinut in 2 randuri interviuri de angajare dar nu m-am putut angaja deoarece nu am pus Cartea de Munca la dispozitia noului angajator. Ambii angajatori mi-au dat un termen de 30 zile pentru a putea confrunta CV-ul meu cu Cartea de Munca in original. Subliniez ca postul nou ocupat era de specialist (director) iar angajatorii doreau sa confrunte datele. Am pierdut astfel o angajare pe un post care imi oferea ca venit lunar 2.500 euro. Ce pot sa fac in continuare? Solicit sprijin din partea unui profesionist.
Sunt de acord ca pe plaiurile mioritice este adevarata babilonie dar dreptul la asociere sau in cazul meu la disociere, nu mi-l poate lua nimeni. Institutiile publice, S.A. - uri sau mai rau S.R.L.-uri nu poate impune sa platesc centralizat factura de furnizare servicii. Am un drept constitutional, ca cetatean roman - dreptul la asociere si reversul acestuia dreptul la disociere. In conditiile existentei cererii la disociere trebuie sa existe un cadru legal care sa ma sprijine in acest sens. Veniturile mele cat si cheltuielile sunt administrate de catre mine si am dreptul de a le administra si in consecinta aproba, ce control am eu asupra unei terte asociatii care dispune cheltuieli fara aprobarea mea, mai rau fara aprobarea majoritatii membrilor asociatiei sau aprobarii unor membrii care nu cunosc legea - neinstruiti. Cum sa-mi fie dispuse mie cheltuieli fara sa-mi dau acordul personal. Nu-mi sunt astfel incalcate principalele mele drepturi constitutionale? Vidul legislativ nu poate deveni un instrument de a face venituri licite sau ilicite. Am mai constatat o neregula: obligatia de a se depune o garantie din partea cenzorilor si administratorilor dar la decizia membrilor din asociatie. Ce decizie sa ia membrii neinstruiti, care nu au stiinta de Legea nr. 22/1968 - Legea Gestiunii. Pai administrarea fondurilor unei asociatii nu este de fapt gestionea de fondurilor? Legea in cauza (230/2007) o vad pozitiva numai ca a lasa la indemana intereselor, coalizarii in interese ilicite sau neinstruirii membrilor gestionarea propriilor fonduri este dovada nelegalitatii si impotriva drepturilor constitutionale, in sensul celor prezentate mai sus. Cum putem subscrie la denumirea de tara civilizata? In cazul nerespectarii si garantarii proprietatii, dreptul de baza castigat intr-o tara civilizata este flagrant incalcat, administratorii si presedintii de asociatii faulteaza drepturile constitutionale ale cetatenilor romani cu legea in mana. A se intelege dreptul asupra gestionarii propriilor venituri si cheltuieli, ale membrilor sau nemembrilor asociatiilor de proprietari. Va multumesc, pe aceasta cale doresc coalizarea persoanelor care au iesit la cerere din asociatiile de proprietari, avand la baza obiectiuni asupra legalitatii gestionarii fondurilor dar si alte abuzuri facute de administratie si executivul asociatiilor. Trebuie sa schimbam ceva, in sensul recunoasterii si aplicarilor de norme legislative, pentru respectarea drepturilor noastre constitutionale de baza.