avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cenzori si retragere din asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cenzori si retragere din asociatia de proprietari

Am doua intrebari :
1. In ce conditii un cenzor isi poate da demisia ?
2. In ce conditii se poate retrage o singura persoana din asociatia de proprietari.
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 20:54, 10 Decembrie 2008
Pentru un cenzor e foarte simplu ,face o cerere cu preaviz catre conducerea asociatiei de proprietari ,invoca motivele care la determinat sa-si dea demisia( sanatate ,nereguli in actele contabile,etc..) ,acestea sunt obligati sa convoace adunarea generala extraordinara si sa aleaga un nou cenzor. In cea ce priveste retragerea din asociatie ,teoretic e simplu ,o cerere si gata ,practic e mai complicat pentru dumneavoastra pentru ca deocamdata la noi in tara contractele cu furnizorii de utilitati nu sunt individuale ci pe asociatii ,ca atare cheltuielile dumneavoastra tot pe asociatie vin si dumneavoastra tot asociatiei trbuie sa va platiti intretinerea,s-au mai grav sa va puna sa va duceti si va platiti singura ,apa, caldura, apa calda,curentu de pe scara,femeia de servici ,etc..imi pare rau asta e babilonie,ca la noi la nimeni.
In adunarea generala de anul trecut am citit cererea mea de iesire din asociatie din cauza abuzurilor presed.si ad-torului cu intentia clara de a ma indatora,da in judecata si scoate apart. la licitatie sa-l cumpere.Sunt singura fara mostenitori si cardiaca cu un infarct.Poate,in curand nu va mai fi nevoie de licitatie deoarece conflictul dureaza de 3 ani....Am utilitati decat apa rece(calculata anul trecut-72mc,34mc,45mc,etc pe diferite luni Va dati seama ce sume s-au adunat si cu penalizari.Am avut proces si l-am pierdut,ad-torul venind cu minciuni iar eu n-am avut avocat sa stiu cum sa procedez.Apa calda nu mai avem de 4 ani,caldura la fel,doar gaze separat.Deci numai apa rece si sunt in tratative cu furnizorul sa fac contract individual.Si imi pune sume mari pe liste si cu-SANCTIUNI ca nu am predat citirea apometrului,desi cei fara apometru platesc la pausarNu stiu ce sa mai fac.Am facut reclamatie la politie ,la primarie si pe nimeni nu intereseaza.Iesirea din asociatie nu vor sa o aprobe si ma chinuiesc de 3 ani.Fac ce vor ei,isi iau bani cum si cat vor8amandoi au leafa linara)au uniisustinatori,alti proprietari dezaproba dar nimeni nu face cevaIar eu singura nu mai am putere..Nu AVEM COMISIE DE CENZORI de 3 ani....Cum spuneti dvs.-ca la noi la nimeni-dar eu ce sa fac? Locuiesc in Buftea v
alin76 a scris:

Am doua intrebari :
2. In ce conditii se poate retrage o singura persoana din asociatia de proprietari.

1. Daca cenzorul este angajat scrie demisia catre presedinte si o inregistreaza la asociatie. Este un act de vointa, unilateral, nu trebuie sa motiveze de ce isi da demisia si nu trebuie sa astepte vreo aprobare.
Daca asociatia a ales o comisie de cenzori din 3, 5 persoane din cadrul asociatiei, demisia unui membru nu ar trebui sa afecteze activitatea , ceilalti membri ai comisiei de cenzori ducand treaba la capat pana la urmatoarea adunare generala.
2. Asociatia de proprietari se constituie pe baza proprietatii. Un proprietar se retrage din asociatia respectiva daca-si instraineaza proprietatea sau daca a decedat . Proprietatea fiind in cadrul condominiului nu poate fi scoasa de acolo.
Sau o persoana dintr-o familie se poate retragei din acea asociatie daca-si schimba domiciliul.
adriantot a scris:

alin76 a scris:

Am doua intrebari :

1. Daca cenzorul este angajat scrie demisia catre presedinte si o inregistreaza la asociatie. Este un act de vointa, unilateral, nu trebuie sa motiveze de ce isi da demisia si nu trebuie sa astepte vreo aprobare.
Daca asociatia a ales o comisie de cenzori din 3, 5 persoane din cadrul asociatiei, demisia unui membru nu ar trebui sa afecteze activitatea , ceilalti membri ai comisiei de cenzori ducand treaba la capat pana la urmatoarea adunare generala.
observatie cu privire la punctul 1. ... conform legii 230/2007 si
conform Normei metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 ,
Art. 19. - (1) Cenzorul sau comisia de cenzori urmareste si asigura respectarea legalitatii in administrarea bunurilor materiale si a fondurilor financiare ale asociatiei de proprietari.
(2) Comisia de cenzori este formata dintr-un numar impar de membri, care trebuie sa aiba cel putin studii medii.

deci nu poate functiona in numar par
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2008
ContSters62736, utilizator
Proprietatea fiind in cadrul condominiului nu poate fi scoasa de acolo.

Nu sunt de acord cu explicatia aceasta ! Exemplu sunt asociatii de proprietari pe fiecare scara a blocului.
Intrebarea se refera strict la retragerea unei persoane care poate fi persoana juritica sau fizica.
Fiind o singura persoana relatia cu asociatia de proprietari poate fi realizata , persoana respectiva are posibillitatea de a se separa la utilitati ( apa - apometru , canal , etc ) cheltuielile se fac separata ca pentru orice apartament , deci nu poate fi vorba de cadrul condominiului .

Alte discuții în legătură

Parasire asociatie de locatari bodeacornell bodeacornell Buna ziua! As avea o intrebare, va rog: recent, in urma cu 2 ani, am cumparat un apartament cu programul Prima Casa intr-un bloc din Sighetu Marmatiei. La ... (vezi toată discuția)
cum te poti retragere din asociatia de proprietari ? adriana_b2009 adriana_b2009 cum se poate retrage dintr-o asociatie de proprietari un membru al acesteia? mentionez ca nu mi-am dat acordul in ceea ce priveste infiintarea acesteia, insa ... (vezi toată discuția)
Retragerea dintr-o asociatie de proprietari miricdn miricdn Salut, va deranjez cu o intrebare. Sunt proprietar de apartament si as dori sa ma retrag din asociatia de proprietari de care apartin. Doresc sa imi platesc ... (vezi toată discuția)