avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum te poti retragere din asociatia de proprietari ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum te poti retragere din asociatia de proprietari ?

cum se poate retrage dintr-o asociatie de proprietari un membru al acesteia? mentionez ca nu mi-am dat acordul in ceea ce priveste infiintarea acesteia, insa mai mult de jumatate din locatarii de pe scara si-au dat acest acord si acum regreta pentru ca avem numai dezavantaje de la infiintarea asociatiei, persoanele din conducerea asociatiei nu sunt capabile sa ne reprezinte interesele in raport cu furnizorul serviciilor de apa/canalizare si pe langa aceasta mai suportam si cheltuielile cu salariile acestora?
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 01:12, 21 Februarie 2011
Nu va puteti retrage insa puteti schimba conducerea acesteia printr-o hotarare AGA, in conformitate cu prevederile legale si cele statutare.
nici daca exista solicitarea de retragere a 2/3 din proprietarii din imobil?
Unde sa se retraga acei 2/3 ? Cei 2/3 pot convoca o adunare generala si sa hotarasca desfiintarea asociatiei de proprietari prin unirea cu alta asociatie daca au si acordul celeilalte asociatii. Ceilalti 1/3 sunt obligati sa accepte hotararea luata de dv. Dar de retras nu aveti unde sa va retrageti, adica trebuie sa aveti o forma de organizare.
Si daca nu ati fost de acord, inseamna ca nu faceti parte din asociatie, asa ca nu aveti de ce sa va retrageti.
Blocul trebuie sa aiba o forma de organizare, asa cum a spus si @adriantot, pentru ca altfel nu se pot incheia contracte cu furnizorii, nu se pot angaja salariati (admnistrator, femeie de serviciu) nu se pot incheia contracte de reparatii la proprietatea comuna etc.
Pentru stiinta Dv. intr-o asociatie de proprietari intra acei locatari care si-au dat acordul scris si au semnat tabelele actelor constitutive ale asociatiei. Nu toti, deci unii sunt membrii, altii nu, dar cu totii trebuie sa respecte hotararile luate in Adunarea Generala de la infiintare si apoi din AG anuale in care se hotarasc diferite lucruri, in altele se alege comitetul etc.
adriana_b2009 a scris:

nici daca exista solicitarea de retragere a 2/3 din proprietarii din imobil?
pai daca exista intentia de a se retrage a celor 2/3 din proprietarii din imobil, e mai usor sa convocati o adunare generala extraordinara cu respectarea legii 230/2007 pentru schimbarea conducerii si discutarea problemelor din cadrul asociatiei. totul este ca acesti 2/3 din proprietari sa si vina la aceasta sedinta extraordinara a AG, pentru ca acest demers sa aiba o finalitate favorabila
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
ContSters61266, utilizator

Alte discuții în legătură

Retragere din asociatie ContSters266169 ContSters266169 locuiesc intr-un bloc cu un singur etaj.suntem 4 apartam.pe scara,nu avem subsol,avem incheiate contracte cu fiecare furnizor:apa si canal,gunoi.nu suntem ... (vezi toată discuția)
RestanȚe cote de distribuȚie-intretinere Oprea Mirela26 Oprea Mirela26 Bună seara! Am o nelamurire în ceea ce priveste restantele cotelor de distribuție. Ce reprezinta acestea mai exact și care este procedura aplicării ... (vezi toată discuția)
Vrem sa ne retragem din asociatia de locatari. salino salino Am si eu o problema ...fac parte dintr-o scara de bloc cu 20 de apartamente...fiecare apartament are contract individual la apa...gaze...curent...femeie de ... (vezi toată discuția)