avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum te poti retragere din asociatia de proprietari ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum te poti retragere din asociatia de proprietari ?

cum se poate retrage dintr-o asociatie de proprietari un membru al acesteia? mentionez ca nu mi-am dat acordul in ceea ce priveste infiintarea acesteia, insa mai mult de jumatate din locatarii de pe scara si-au dat acest acord si acum regreta pentru ca avem numai dezavantaje de la infiintarea asociatiei, persoanele din conducerea asociatiei nu sunt capabile sa ne reprezinte interesele in raport cu furnizorul serviciilor de apa/canalizare si pe langa aceasta mai suportam si cheltuielile cu salariile acestora?
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 01:12, 21 Februarie 2011
@johnpescar
Se pare ca nu prea ati inteles nimic din toata aceasta discutie. Chiar daca cei 50+1 se angajeaya la asociatie si ei vor contribui la propriile salarii. Deci nu platesc doar cei ramasi pe din afara. Proprietatea comuna trebuie administrata de cineva.
Dar haideti sa abordam problema si altfel decat ati expus-o dvs.

Nu vreti administrator?
Nimic mai simplu. Domnu @johnpescar mergeti, faceti cursul si ocupati-va dvs. Sa va sune telefonul la orice ora cu cereri de genul: mi s-a spart teava, m-a inunadt vecinu, mi s-a ars becu, suntem de la radet, nu ati platit cladura, va debransam, domnu administrator, vecinu si-a luat un cocos si ala canta in fiecare zi la 4 dimineata, ce sa fac? sau alo, sunt vecinu de la 8, dom'le, la mine apa calda e prea fiarta, astia vor sa ne opareasca?

Nu vreti sa platiti femeia de serviciu?
Nimic mai simplu. Domnu @johnpescar, puneti-va halatul, o basma pe cap si la smotru. Stati cu nasul in tomberoane, mai ales in acea arompa de pepen, la +40 de grade, sa le scoateti afara si pe minus 15-20, fie ca e vant sau ploaie, maturati, spalati geamurile.

Nu va convine ca platiti energie electrica?
Nicio problema Domnu @johnpescar.
Debransati toate spatiile comune, dotati toti locatarii cu lanterne, se pot fixa si pe cap, sau lampi de carbit. Iar pentru functionarea liftului puneti pe bloc o manivela si invartiti dvs de ea dupa cum va striga locataru: etajuuu ooooooppptttt.

Pe dvs. nu va obliga nimeni sa platiti salariile. Or sa va cheme in instanta si acolo o sa rada o sala intreaga de pretentiile pe care le aveti.
Dar daca un proprietar se hotaraste sa se ocupe personal de majoritatea problemelor a.i. sa nu mai fie obligat sa plateasca prea multe salarii nu are voie.:O
Daca are toate utilitatile separate si se ocupa personal de reparatii si administrare nu are voie?.:O
In definitiv o asociatie se ocupa de administrarea numai unor spatii comune.
In realitate treaba la majoritatea asociatiilor sta numai in activitatea de repartizare a unor consumuri comune pe listele de plata si incasarea contrvalorii acestora cu penalitati de intarziere umflate.
Are domnule voie, am spus eu ca nu?
Felicitari si spor la munca in acest caz. Dar sa stiti ca listele tot un administrator trebuie sa le faca. Cat despre penalitati... exista cenzor care poate vedea daca le umfla sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din asociatie ContSters266169 ContSters266169 locuiesc intr-un bloc cu un singur etaj.suntem 4 apartam.pe scara,nu avem subsol,avem incheiate contracte cu fiecare furnizor:apa si canal,gunoi.nu suntem ... (vezi toată discuția)
RestanȚe cote de distribuȚie-intretinere Oprea Mirela26 Oprea Mirela26 Bună seara! Am o nelamurire în ceea ce priveste restantele cotelor de distribuție. Ce reprezinta acestea mai exact și care este procedura aplicării ... (vezi toată discuția)
Vrem sa ne retragem din asociatia de locatari. salino salino Am si eu o problema ...fac parte dintr-o scara de bloc cu 20 de apartamente...fiecare apartament are contract individual la apa...gaze...curent...femeie de ... (vezi toată discuția)