avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum te poti retragere din asociatia de proprietari ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum te poti retragere din asociatia de proprietari ?

cum se poate retrage dintr-o asociatie de proprietari un membru al acesteia? mentionez ca nu mi-am dat acordul in ceea ce priveste infiintarea acesteia, insa mai mult de jumatate din locatarii de pe scara si-au dat acest acord si acum regreta pentru ca avem numai dezavantaje de la infiintarea asociatiei, persoanele din conducerea asociatiei nu sunt capabile sa ne reprezinte interesele in raport cu furnizorul serviciilor de apa/canalizare si pe langa aceasta mai suportam si cheltuielile cu salariile acestora?
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 01:12, 21 Februarie 2011
te poti retrage oricind dar cotele de contributie esti obligat sa le platesti
adriantot a scris:

Unde sa se retraga acei 2/3 ? Cei 2/3 pot convoca o adunare generala si sa hotarasca desfiintarea asociatiei de proprietari prin unirea cu alta asociatie daca au si acordul celeilalte asociatii. Ceilalti 1/3 sunt obligati sa accepte hotararea luata de dv. Dar de retras nu aveti unde sa va retrageti, adica trebuie sa aveti o forma de organizare.

Eu auzisem prin constitutie de dreptul la libera asociere nu de obligatia la asociere :D Asa o fi?
Dreptul la libera asociere exista. Puteti sa va retrageti din asociatie, deci nu mai sunteti membru al asociatiei de proprietari.
Asta inseamna ca pierdeti dreptul de a participa cu drepturi depline la sedintele adunarii generale (vot, candidat la una din functii), dar asta nu va scuteste de plata cheltuielilor la intretinere.
Cred ca ar trebui lamurit de fapt ce inseamna dreptul constitutional de asociere care apara drepturile tuturor membrilor, fie ei si membri ajunsi astfel printr-o hotarare a majoritatii.Eu cred ca toti sunt membri asociati intr-un imobil in care majoritatea a hotarat infiintarea unei asociatii.Dar problema apare daca toti sunt sau nu de acord cu statutul si daca il semneaza sau nu.Numai daca ramai membru care respecta statutul esti asociat.Asa cred eu caci altfel la ce bun ar fi statutul unei asociatii?.Ce daca cel care nu a semnat nimic, nu poate sa se bucure de protectia constitutionala a unei asociatii infiintate langa el ,el neavand voie sa se mai asocieze cu cei ramasi pe afara?.
Oare cei care si-au infiintat asociatie nu mai au obligatii fata de ceilalti?.
Sau cei neasociati nu au nici o obligatie?.
In definitiv toti se bucura de dreptul constitutional de asociere. :DB-):">:))
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
johnpescar, utilizator
Obligatiile sunt aceleasi atat pentru membrii asociati, cat si pentru cei neasociati. Diferentele dintre cele doua categorii sunt ca cei neasociati nu pot vota in adunarile generale si nu pot fi alesi in organele de conducere ale asociatiei (presedinte ori membru in comitet).
La plata, toata lumea e obligata.

Alte discuții în legătură

Retragere din asociatie ContSters266169 ContSters266169 locuiesc intr-un bloc cu un singur etaj.suntem 4 apartam.pe scara,nu avem subsol,avem incheiate contracte cu fiecare furnizor:apa si canal,gunoi.nu suntem ... (vezi toată discuția)
RestanȚe cote de distribuȚie-intretinere Oprea Mirela26 Oprea Mirela26 Bună seara! Am o nelamurire în ceea ce priveste restantele cotelor de distribuție. Ce reprezinta acestea mai exact și care este procedura aplicării ... (vezi toată discuția)
Vrem sa ne retragem din asociatia de locatari. salino salino Am si eu o problema ...fac parte dintr-o scara de bloc cu 20 de apartamente...fiecare apartament are contract individual la apa...gaze...curent...femeie de ... (vezi toată discuția)