avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate dovax5054

Activitate dovax5054

Răspuns la discuția Nedeclarare punct de lucru SRL
Daca deja am inceput activitatea de la inceputul lunii iunie?
Inregistrez retroactiv ca de la 1 iunie? sau inceput cu data de 1 iulie?

Ce se intimpla daca properitarul refuza? Cum facturez clientul in acest caz?

Am verificat certificatul constitutiv:
Tip activitate autorizată: terți

asta ar insemna ca si cum la moment eu imi efectuez activitatea la terti, adica nu acasa?

Oooook! M-am clarificat, nu am facut nimic ilegal. La infiintare a fost depusa declaratie pe propria raspundere ca desfasor activitatea la terti. Ce e adevarat. Luna iunie am lucrat din multe locuri, inclusiv peste hotare.
Deci am infiintat un SRL cu startco, si am platit sa-mi gazduiasca ei sediu social. Deci, in iunie mi-am inceput activitatea si am facturat deja clientul si am primit banii pe luna iunie. Acum, eu lucrez de acasa, dintr-un apartament care il inchiriez. Si cumva citind contractul de gazduire a sediului, scrie acolo ca nu-mi desfasor activitatea. Deci ar trebuie sa-mi desfasor activitatea din apartamentul care il inchiriez?

Pai, deja am inceput activitatea dar nu mi-am declarat punctul de lucru? Se primeste ca ilegal si risc sa fie confiscate toate veniturile pe luna iunie? Ce fac in situatia data? Ma duc la proprietar si ii zic sa-mi deschida punct de lucru?

Multumesc
Buna, am semnat acum contract un client din SUA pe SRL-ul meu. Facturez aceesi suma lunar, primesc laptop, concediu, stock options etc. Evident ca nu am cum sa ma angajez ca CIM. Este posibil sa fiu reincadrat ca activitate dependenta si sa platesc 50% impozit?

Dar vreau sa stiu si alte pareri si daca ati auzit sa se intimple in practica