avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Activitate Marin ionescu2

Activitate Marin ionescu2

Pai mi o trebuie ca să o contest.
Asta e procedura. Vine sentinta acasă și după aceea ai termen 15 zile sa contești sentinta. Practic încă nu este definitiva și nu se poate pune în executare somația executorului.

Încă nu am primit sentinta acasă. Sentinta de încuviințare a executării silite. Ca sa o pot contesta.
Am primit doar somație de la executor.
Pe portalul instantei îmi arata ca să judecat și sa admis cererea,da nu am primit de 9 luni acasă sentinta.

Nu trebuie sa vina executorul la mine acasă sa evalueze apartamentul?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Invocați acest aspect și vedeți daca o sa blocați executarea silita.Sfatul meu e sa căutați alte soluții cât se mai poate și nu va treziți cu imobilul.vsndut pe nimic..

În martie a fost încuviințat executarea silita și a rămas definitiva.
Cat durează pana vine executoru sa evalueze apartamentul?
Nu am venituri,am doar apartamentul.
Nu știu de ce nu a venit încă. Poate dura asa mult procedura?
Sa încuviințat executarea silita,dar nu am sechestru pe apartament.
Dacă donez acuma apartamentul unei persoane,poate executare sa revocat donația și sa execute apartamentul?sa mi l ia?
În martie anul acesta a încuviințat instanta executarea. Silita. Exista un termen pana se dispune executarea?

CHKa a scris:

Daca executorul apuca sa inceapa executarea pe imobil , degeaba veti incepe sa aveti venituri urmaribile ( adica , sa va angajati ) , executarea va merge inainte . Nu executorul trebuie sa accepte sa faceti plata esalonat , ci creditorul dvs. Cu ce veti garanta ca veti face platile ? Angajamentul dvs. ca veti plati va putea garanta tot atat cat a garantat contractul pe care l-ati semnat . Adica , deloc …

Mulțumesc mult pentru răspuns
As putea vorbi ci executoru sa facem un acord de plata eșalonata? În cazul în care nu ma angajez cu contract.

Dapix a scris:

Daca nu aveti nici un venit, imobilul va fi scos la licitatie ca exemplu, si pentru 9 lei.
Nu exista deocamdata exceptie de la executarea imobiliara, nu conteaza ca-i locuinta de familie.
Daca nu platesti, esti executat silit si imobiliar daca nu ai nici un venit.

Solutia este sa va angajati sa aveti salariu, iar pentru restante sub 10.000 lei nu se poate executa silit un imobil.
Conditia de salvare este sa aveti salariu lunar sa aiba din ce sa va retina datoria lunar, daca este sub 10.000 lei.

@CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT
Dacă este trecut în cartea funciara ca locuinta de familie,devine opozabil și primește un regim special

@CHKa
3) În cazul debitorului persoană fizică nu poate fi supus executării silite spaţiul minim locuit de debitor şi familia sa, stabilit în conformitate cu normele legale în vigoare.
Nu am nici un venit. Cum aflu dacă mi sa pus sechestru pe apartament? Ma anunță cineva?
Am citi ca conform noilor legi, nu poate fi executat silit locuinta de familie. Nu sunteți în tema cu legile noi?
Conform noilor legi,poate fi executat silit apartamentul de familie? (Datorie 7000 lei)
Sa dispus admiterea executarii silita dar încă nu a venit nimeni sa execute