Bună ziua. Dacă am fost lovit cu pumnul în fata,de către un sportiv de performanta,luptător,de 3 ori,iar la a 3a am picat jos și mi am pierdut constiinta,fii d dus la spital cu ambulanta plin de sânge. Ruptura de buza sus și jos și și capul umflat. Ar putea fi încadrată fapta la tentativa de omor?
În această fază încadrarea infracțiunii o face numai procurorul pe baza probelor. Poate să fie tentativă de omor, dacă agresorul a acționat cu intenție directă sau indirectă și a prevăzut rezultatul faptei sale. În general, loviturile în zona capului (cu urmări grave) conduc la ideea că e vorba de tentativă de omor.
Trebuie sa mergeti urgent la IML, pentru obtinerea unui certificat medico-legal.
Daca se constata, ca urmare a loviturilor, v-a fost pusa viata in pericol, fapta poate fi incadrata la tentativa de omor.
Și dacă mi am scos certificat medico legal,am doar ieșirea de la urgente,mai sunt șanse pe aceasta încadrare? Va multumesc
Lăzăruţiu Lucian a scris:
Buna ziua
Trebuie sa mergeti urgent la IML, pentru obtinerea unui certificat medico-legal.
Daca se constata, ca urmare a loviturilor, v-a fost pusa viata in pericol, fapta poate fi incadrata la tentativa de omor.
Incadrare fapta
cocoxxl
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu incadrarea unei fapte
Speta pe scurt:conflict spontan ,inculpatul aplica victimei intr-o perioada foarte scurta de timp ... (vezi toată discuția)