avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate cdvali

Activitate cdvali

Răspuns la discuția Imprumut fara acte
Multumesc pentru raspunsuri!
Am imprumutat o persoana (apropiata in acel moment) facand un credit mare pentru suma respectiva. Acum regret acest lucru din plin.

Nu am incheiat niciun act care sa justifice acest imprumut. Singurele "dovezi" pe care le am sunt ordinul de plata catre contul persoanei respective imediat dupa obtinerea creditului, email-uri si sms in care imi tot promite ca o sa-i primesc inapoi.

Vreau sa inchid acest credit.

Se mai poate face ceva pentru a-mi recupera banii ? Multumesc!
Răspuns la discuția Fisa de lichidare
Multumesc mult pentru raspunsul prompt!
Buna seara,

va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.

Mi-am dat demisia de curand si seful de departament ma ameninta ca nu-mi semneaza fisa de lichidare daca nu livrez documentatia tehnica la un proiect. Nu am nici o strangere de inima sa completez acest document dupa reprosurile care mi s-au adus. Pentru restul obiectelor (laptop, telefon de serviciu) voi intocmi procese de predare-primire si nu am de returnat nici o suma.

In firma lucrez ca Analist programator, dupa 2 luni de la angajare m-au numit Technical Leader fara a semna niciun act aditional in acest sens (totul a fost verbal). Singurul act pe care il detin este contractul individual de munca.

Cei de la noua firma se asteapta sa le duc cartea de munca si nota de lichidare.

Intrebarea mea este ce imi pot face ? Am auzit ca nu-mi pot inchide cartea de munca daca nu se rezolva cu fisa de lichidare. E adevarat ? Va intreb pentru ca nu stiu daca la inceput, atunci cand m-am angajat, am semnat vreo fisa a postului. Am vazut in contractul individual de munca ca este stipulat ca angajatul trebuie sa indeplineasca sarciniile din fisa de post (mentionez ca nu detin o copie dupa aceasta fisa a postului).

Multumesc!