avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut fara acte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut fara acte

Am imprumutat o persoana (apropiata in acel moment) facand un credit mare pentru suma respectiva. Acum regret acest lucru din plin.

Nu am incheiat niciun act care sa justifice acest imprumut. Singurele "dovezi" pe care le am sunt ordinul de plata catre contul persoanei respective imediat dupa obtinerea creditului, email-uri si sms in care imi tot promite ca o sa-i primesc inapoi.

Vreau sa inchid acest credit.

Se mai poate face ceva pentru a-mi recupera banii ? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
cdvali, utilizator
Cel mai recent răspuns: deliadaniu , utilizator 19:51, 20 Aprilie 2013
Daca detineti probe temeinice care sa dovedeasca conventia intre dvs si beneficiarul creditului,pentru recuperare suma,puteti formula actiune in instanta
Stimate Domn,

Din fericire, acel ordin de plata reprezinta un inceput de dovada scrisa. Aveti sanse mari sa obtineti o sentinta care sa-l oblige sa va restituie suma respectiva, actualizata cu dobanda legala ( daca cereti si asta). trebuie sa il actionati in judecata pentru asta.

Si e-mail-urile v-ar putea fi de folos in Instanta.
Succes,
Multumesc pentru raspunsuri!
Parerea mea este ca aveti sanse mari daca persoana va recunoaste la proces ca asa este.
Daca nu recunoaste este foarte posibil sa pierdeti procesul.

Insa, doar daca va veti judeca puteti afla ceea ce se va intampla in functie de tot ceea ce se va intampla la proces.

Daca persoana este de buna-credinta poate incheia un act de mana sau la notar.
Daca se va fofila si se va eschiva este greu de spus ce va iesi la proces.
Parerea mea este ca aveti sanse sub 5% sa obtineti castig de cauza in caz de proces si doar norocul va poate ajuta sa obtineti castig de cauza.
V-as recomanda sa mergeti la un mediator si sa-l chemati ca sa faceti o intelegere scrisa cu persoana in cauza, intelegere pe care apoi puteti sa o autentificati apoi la un notar. E o cale mai rapida decat un proces in instanta si n plus nu aveti taxe judiciare de timbru de platit, daca spuneti ca suma e mare.

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Avem cativa proprietari cu datorii foarte mari si dorim sa ii dam in judecata , dar avem o mare problema ca nu detinem listele de intretinere de ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati si nerecuperati fara act notarial la mana! cipri05 cipri05 Buna seara,va rog mult de tot sa ma ajutati cu un eventual sfat respectiv procedura....acum 4 ani am imprumutat din doua banci o anumita suma de bani.Pentru a ... (vezi toată discuția)
Se (mai) poate rezolva ceva pe cale legala? gabi40bv gabi40bv Buna seara, Am imprumutat pe cineva cu bani; o parte din banii mei, alta din credite facute pe numele meu. Nu am niciun act care sa dovedeasca faptul ca banii ... (vezi toată discuția)