avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani imprumutati si nerecuperati fara act notarial la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani imprumutati si nerecuperati fara act notarial la mana!

Buna seara,va rog mult de tot sa ma ajutati cu un eventual sfat respectiv procedura....acum 4 ani am imprumutat din doua banci o anumita suma de bani.Pentru a fi sigur ca ii pot scoate,am facut tranzactia de la ambele dorind ca ulterior sa ii returnez uneia dintre banci pentru a ramane doar cu imprumutul de la prima.Fostul meu cumnat,care nu a lucrat decat la negru a facut aceeasi cerere la anumite banci insa fara succes.Tinand cont de omenie si de gradele de rudenie din vremea aceea i-am imprumutat suma de 6000 euro pe incredere,fara nici un act la mana.O data cu mine si-a achizitionat o masina pe care a si inscris o in acelasi timp.Datorita refuzurilor primite de la banci ,a decis sa imi plateasca suma in sistem de rate,mergand uneori si depunand in contul meu,cu copia mea de buletin dar totusi aparand numele lui ca si depunator in contul meu bancar iar alteori imi dadea mie banii direct pentru rata.Divortand de sora sa,automat mi-a transmis sa trec la teapa datoria sa.Am incercat prin intermediul politiei sa fac ceva spunandu-mi ca nu are rost sa ma agit atata timp cat nu pot dovedi acest lucru printr-un act facut de mana.Insa zilele trecute,am auzit un caz identic,unde "rau platnicul" a fost totusi pedepsit prin sechestrul masinii pe care o avea,prin urmarire de telefoane ,urmarire generala. pe nume,dovezi adunadu-se in decursul anilor prin martori,prin compararea imprumutului din banca cu data achizitionarii masinii,detector de minciuni,martori etc. Este adevarat?pot face ceva daca as strange aceste dovezi si as aduce martorii?Va multumesc din suflet,astept un raspuns !
In baza documentelor si a eventualilor martori,aveti dreptul sa formulati plangere impotriva beneficiarului imprumutului acordat fara intocmire de acte autentificate
Puteti incerca o plangere la politie dar nu cred ca va avea succes.

Daca el va recunoaste ca a primit banii puteti deschide proces.
Daca nu recunoaste mai bine nu deschideti proces civil.
Greu de crezut ca puteti face ceva in lipsa unui inscris, macar sub semnatura privata.
Ce documente ati avea ca a mai platit el din rate eventual demonstreaza ca a achitat in locul dvs. si ii sunteti dator:)
Lasati-o la teapa cum era.
plangere penala pt ce ???? nu e nicio infractiune la mijloc.
singura sansa ar fi o actiune in restituirea imprumutului la instanta, dar in lipsa unor inscrisuri e greu de crezut ca veti avea vreo sansa si asta pt ca pentru tot ce depaseste 250 de lei trebuie inscrisuri.
nu stiu, depinde ce inscrisuri mai aveti care sa poata fi catalogate inceput de dovada scrisa, iar impreuna cu martori si o imposibilitate morala de preconstituire de inscrisuri sa puteti dovedi.

greu
Prin plangerea penala pot obtine anumite dovezi insa nu cred ca va proceda la audiere organul de ancheta.

Nu trebuie neaparat numai inscrisuri.
Se poate sa si recunoasca paratul datoria.

Nu are alta sansa.
Cu martorii nu are ce sa faca daca paratul neaga existenta datoriei.
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Concubinaj - cum recuperez suma imprumutata? eunice77 eunice77 Buna, Ma poate ajuta cineva si pe mine? Am locuit impreuna cu un barbat 5 ani, la un moment dat i-am imprumutat 6000 lei dar fara martori. Acum ne-am ... (vezi toată discuția)
Imprumut Petunia Petunia buna ziua! acum 2 ani, i-am dat cu imprumut cumnatului 10.000 de lei, fara chitanta ca era in familie. sora mea a divortat, cumnatul-fost si acum promite ca ... (vezi toată discuția)
Imprumut bani inainte de casatorie Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Am imprumutat o suma de bani unei fete cu care eram/locuiam inainte de casatorie. Nu am facut acte. Singura dovada este transferul interbancar din contul meu ... (vezi toată discuția)