buna ziua! acum 2 ani, i-am dat cu imprumut cumnatului 10.000 de lei, fara chitanta ca era in familie. sora mea a divortat, cumnatul-fost si acum promite ca imi va restitui imprumutul dar nu am vazut niciun ban. cum as putea recupera banii? am mai multi martori care au stiut ca i-am dat banii. de fata a fost sora mea si un var. declaratia lor e suficienta? am sanse? ce probe trebuie?
Proba cu martori la sume de bani nu se poate face peste valoarea de 250 lei .
Daca nu veti obtine o declaratie din partea acestuia sau in cadrul deschiderii unui proces daca acesta nu va recunoaste suma de bani primita, nu aveti sanse sa va recuperati suma .
cumnatul dvs. va datoreaza doar 5000 RON , restul de 5000 RON ii datoreaza sora dvs.
La momentul imprumutului sora dvs. era casatorita.
Datoriile facute in timpul casatoriei se prezuma a fi comune ale sotilor.
La actiunea de partaj pe care o va face sora dvs. se vor impartii ata bunurile cat si datoriile.
Puteti face proba unui imprumut si prin audierea de martori , invocand ca a existata o omposibilitate morala de preconstituire a unui inscris avand in vedere gradul de rudenie pe care il aveti cu imprumuttii. (unul dintre cei imprumutai era sora dvs).
intr-o asemenea situatie se accepta proba cu martori.
Imprumut
irina_istrate
In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)