avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... imprumut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

imprumut

buna ziua! acum 2 ani, i-am dat cu imprumut cumnatului 10.000 de lei, fara chitanta ca era in familie. sora mea a divortat, cumnatul-fost si acum promite ca imi va restitui imprumutul dar nu am vazut niciun ban. cum as putea recupera banii? am mai multi martori care au stiut ca i-am dat banii. de fata a fost sora mea si un var. declaratia lor e suficienta? am sanse? ce probe trebuie?

multumesc
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 13:17, 26 Octombrie 2010
Proba cu martori la sume de bani nu se poate face peste valoarea de 250 lei .
Daca nu veti obtine o declaratie din partea acestuia sau in cadrul deschiderii unui proces daca acesta nu va recunoaste suma de bani primita, nu aveti sanse sa va recuperati suma .
buna ziua.
din pacate in lipsa inscrisului sub semnatura privata, dvs. nu puteti proba acel imprumut.
proba cu martori nu se admite in acest caz.

doar daca puteti sa-l convingeti pe debitor sa recunoasca in scris ca a imprumutat de la dvs. acei bani , puteti sa-l dati ulterior in judecata.
cumnatul dvs. va datoreaza doar 5000 RON , restul de 5000 RON ii datoreaza sora dvs.
La momentul imprumutului sora dvs. era casatorita.
Datoriile facute in timpul casatoriei se prezuma a fi comune ale sotilor.
La actiunea de partaj pe care o va face sora dvs. se vor impartii ata bunurile cat si datoriile.
Puteti face proba unui imprumut si prin audierea de martori , invocand ca a existata o omposibilitate morala de preconstituire a unui inscris avand in vedere gradul de rudenie pe care il aveti cu imprumuttii. (unul dintre cei imprumutai era sora dvs).
intr-o asemenea situatie se accepta proba cu martori.
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii dati cu imprumut? silvia_cristi silvia_cristi am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati ... (vezi toată discuția)
Imprumut irina_istrate irina_istrate In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)
Concubinaj - cum recuperez suma imprumutata? eunice77 eunice77 Buna, Ma poate ajuta cineva si pe mine? Am locuit impreuna cu un barbat 5 ani, la un moment dat i-am imprumutat 6000 lei dar fara martori. Acum ne-am ... (vezi toată discuția)