avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut

In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un moment dat am cerut din bani inapoi, dar nu primesc nici un rezultat. Nu am semnat vreun act sau altceva la notar sau in alta parte, decat cateva persoane sunt martori ca l-am ajutat. As putea sa depun o plangere la politie sau cum as putea pe cale legala sa-mi recuperez prejudiciul? Suma a ajuns la aproape 8000 euro, avand in vedere ca am mers pe incredere. Va rog sa ma ajutati. Multumesc.
La politie nu aveti de ce sa depuneti plangere. Trebuie sa formulati o actiune in instanta pentru obligarea rudei la restituirea sumei. Propuneti proba cu martori, iar pe viitor sa nu mai acordati imprumuturi nimanui fara a incheia un inscris in acest sens.
Puteti sa chemati in judecata persoana pe care ati imprumutat-o si sa cereti obligarea acesteia la restituirea sumei imprumutate. Puteti sa probati conventia de impurmut cu martori, datorita imposibilitatii morale de preconstituire a unei probe scrise, dat fiind relatia de rudenie existenta intre dumneavoastra si persoana imprumutata.
Va aflati intr-o situatie foarte neplacuta si cu sanse mari de nerezolvare.
Politia nu va poate ajuta iar un proces civil poate fi castigat doar daca aveti avocat angajat si daca aveti noroc.
Puteati incheia contract de imprumut si la avocat.
Daca ati fi procedat asa situatia ar fi avut rezolvare.
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
este de acord sa mearga sa incheie un act de imprumut insa nu vrea sa puna un termet de restituire a sumei pe contract.
daca procedez asa in cat timp as putea sa imi recuperez banii?
Ei, asa ceva nu am mai auzit. Pai si atunci obligatia dansului cand devina exigibila? Adica cand devina scadenta? Un contract, fie el si de imprumut, presupune niste obligatii corelative, dvs. ii acordati imprumutul la o data stabilita, iar el vi-l restituie la o data stabilita de comun acord. Trebuie sa stabiliti un termen de restituire a sumei, nu se poate altffel.

Alte discuții în legătură

Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Imprumut Mari-loreta Mari-loreta Buna ziua ,am o problema,am împrumutat o sumă de bani(12mii euro) prin contract notarial însă respectiva persoana nu mii restituie ...problema este ca nu ... (vezi toată discuția)
Imprumut fara dobanda - baza legala ursulici ursulici Va rog sa ma ajutati cat mai repede in aceasta problema. O colega de servici a sotiei mele are precontract incheiat spre vanzarea unui imobil. Dar are si o ... (vezi toată discuția)