In urma cu aproape un an am imprumutat pe cineva , plata s- a efectuat din contul meu bancar pe cardul ei de revolut si as dori sa stiu cum o pot trage la răspundere legal sa mi recuperez banii, am dovada platii si converstiile din toata aceasta perioada, multumesc
Bună ziua! În instanță. E un pic de studiat dacă puteți face dovada că banii respectivi reprezintă împrumut, aveți de făcut lucruri în plus dacă nu aveți stabilit un termen de restituire, dar în principiu se poate face.
Art. 2162: Termenul de restituire stabilit de instanţă
(1)Dacă nu a fost convenit un termen de restituire, acesta va fi stabilit de instanţă, ţinându-se seama de scopul împrumutului, de natura obligaţiei şi a bunurilor împrumutate, de situaţia părţilor şi de orice altă împrejurare relevantă.
(2)Dacă însă s-a stipulat că împrumutatul va plăti numai când va avea resursele necesare, instanţa, constatând că împrumutatul le deţine sau le putea obţine între timp, nu va putea acorda un termen de restituire mai mare de 3 luni.
(3)Cererea pentru stabilirea termenului de restituire se soluţionează potrivit procedurii prevăzute de lege pentru ordonanţa preşedinţială.
Imprumut
irina_istrate
In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)