Buna Ziua,
Am imprumutat cu o suma de bani un amic in ianuarie 2013, nu am stabilit un termen cand sa primesc banii inapoi, a ramas ca o sa imi dea banii cand va scapa de problemele financiare. Am trimis banii din contul meu in contul lui. Anul trecut am avut mai multe discutii pe net in legatura cu primirea banilor inapoi dar fara rezultat. Tinand cont ca au trecut mai mult de 3 ani, mai pot avea castig de cauza sa recuperez banii daca il actionez in justitie.
Cu Multumiri!
Notificati-l prin executor poate se sperie, legal insa nu aveti sanse, mai ales ca s-a implinit prescriptia.Notofocarea pt. executor se face in 3 exemplare originale, executorul doar o trimite si va restituie un exemplar cu stampila.
(1) Dacă nu a fost convenit un termen de restituire, acesta va fi stabilit de instanţă, ţinându-se seama de scopul împrumutului, de natura obligaţiei şi a bunurilor împrumutate, de situaţia părţilor şi de orice altă împrejurare relevantă.
(2) Dacă însă s-a stipulat că împrumutatul va plăti numai când va avea resursele necesare, instanţa, constatând că împrumutatul le deţine sau le putea obţine între timp, nu va putea acorda un termen de restituire mai mare de 3 luni.
(3) Cererea pentru stabilirea termenului de restituire se soluţionează potrivit procedurii prevăzute de lege pentru ordonanţa preşedinţială.
Opinia generala este aceea ca aveti o actiune imprecriptibila pentru stabilirea termenului de restituire de catre instanta si apoi o precriptie de 3 ani pentru restituirea propriu-zisa. Zic sa incercati pe acesta cale.
Imprumut
irina_istrate
In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)