avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate iledelamer

Activitate iledelamer

Dacă la o ședință a asociației de proprietari s-a luat o anumită hotărâre, iar administratorul imobilului nu demarează acțiunea pentru punerea în aplicare a celei hotărâri, așa cum s-a stabilit, sub incidența cărei legi intră acesta, mai exact ce măsură legală se poate lua in acest caz?
Aș dori să expun următoarea situație, răspunsurile dumneavoastră fiindu-mi cu siguranță de folos. Așadar, la una dintre ședințele asociatiei de proprietari s-a hotărât strângerea unui fond de reparații, eu am plătit două luni consecutiv acea sumă, după care am întrerupt având unele probleme de sănătate; la următoarea ședință a expus participanților motivul pentru care am întrerupt plata acelei sume; dânsii au hotărât ca rău platnicii să fie executați silit. Practic, amenințându-mă cu executarea silită - am decis sa-mi întrerup tratamentul medical pt. a plătii acea sumă restantă. Ulterior, am aflat că în această situație eram eu și încă o familie care avea restanțe la întreținere și la fondul de reparații- în totalitate- în valoare de circa 2.300 lei. Acestia nu au fost executați silit, pănă la urmă, pt. această sumă, iar pe mine m-au asigurat că voi fi executată silit pt. suma restantă, de doar 300 lei, în condițiile în care le explicasem de ce am întrerupt plata către acel fond. Aș dori să știu cum pot acționa in acest caz, cel puțin pe viitor, ca situația să nu se mai repete. Vă mulțumesc anticipat pt răspunsuri!
În cadrul unei asociații de proprietari, salariul îngrijitorului scării blocului poate fi majorat fără o consultare prealabilă a membrilor asociației?