avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate Eduard1990

Activitate Eduard1990

Cod caen PFA pentru vazarea unei aplicatii mobile
Deplasare
Definiție: Deplasarea este actul prin care un angajat este trimis de angajator să își desfășoare activitatea în afara localității în care își are locul obișnuit de muncă, pentru îndeplinirea unor sarcini de serviciu.
iar
Delegație Definiție:
Delegarea reprezintă actul prin care un angajat este trimis temporar de către angajator să își desfășoare activitatea într-un alt loc decât locul său obișnuit de muncă, pentru o perioadă determinată de timp.
Eu fac referire la deplasare, nu delegatie. Eu am refuzat sa ma duc sa mai prestez o activitate, care nu este trecuta in contract si nici in fisa postului. Conf codului muncii art.17 lit b si art. 41 l;it c , eu nu sunt obligat sa desfasor activitati care ies din sfera fisei postului. Iar ca atare, datorita abuzului firmei, am fost nevoit sa iau zilele acelea libere. Este ceva ce imi scapa si nu inteleg?
Chiar si in contextul in care, dupa cum am mentionat mai sus, deplasarea pentru acea activitate pe care trebuia sa o fac nu se regaseste nici in fisa postului si nici in contract? Eu am trimis mail oficial firmei in care am mentionat ca imi iau acele zilele libere pt ca nu am bani sa cheltui din propriul buzunar pt a acoperi costul meselor si ca in urma refuzului lor sa ma ajute financiar, din bugetul firmei, ma vad obligat sa imi iau zilele de concediu.
Zile concediu de odihna: Vreau sa ma ajutati si pe mine pentru urmatoarea situatie. Pot recupera niste zile de concediu de odihna pe care am fost fortat sa le iau din cauza angajatorului? Pe scurt, eu am o pozite de agent si fac si deplasari. Am avut o situatie in care trebuia sa ma deplasez intr-o localitate, firma platea cazarea si deplasare, dar mai putin mesele. Am solicitat companiei sa imi deconteze si mesele, deoarece cei 50 de lei diurna nu acopera cele 3 mese zilnice, dar au refuzat. Am venit si cu alte alternative, le-am explicat ca am o situatie financiara destul de complicata si daca plec in deplasare nu am bani de mancare. Activitatea mea fiind una de efort fizic si in plus, aceasta activitate pt care trebuia sa ma duc sa o fac nu este prevazuta in contract si nici in fisa postului, drept pt care le-am facut si o adresa. Care sunt alternativele pentru recuperarea acestor zile de concediu?
Va multumesc pt timpul acordat
Buna ziua! Ma confrunt si eu cu o situatie privind locul de munca. Incerc sa fiu cat mai succint posibil. Lucrez la o firma de cadastru si nu sunt inginer cadastrit. Ideea este urmatoarea, ca sunt incadrat cu cod COR 333101 functie de agent, iar atributiile din fisa postului nu au nici o legatura cu munca reala. In mare, ceea ce fac eu pentru ei este sa ma duc sa fac masuratori cu o tableta GPS la case si curti, colectez documente de la primarii si ocpi s.a.m.d. Vreau sa stiu daca pot sa ii dau in judecata, fara o sesizare in prealabil a ITM? Eu refuzand sa mai fac activitati care nu sunt in fisa postului si nici in contractul individual de munca. Metionez ca le-am facut o adresa in acest sens, am discutat cu ei, iar problema nu s-a rezolvat. Au zis ca se vor uita peste situatie si vor veni cu o solutie. Scopul ar fi sa pot obtine de la ei niste despaguri pentru o munca prestata timp de 1 an jumate la care contractul si fisa postului nu face referie. Ca idee, conf, codului COR exista 2 functii la care o mare parte din activitatile mele reale se gasesc si anume: 1)thenician topometrist si 2) topometrist. Mentionez inca odata ca nu am studii de inginer. Va multumesc pentru timpul acordat!