avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Activitate simona racz

Activitate simona racz

Va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii pentru urmatoarea situatie: unchiul meu in varsta de 59 ani si 6 luni are 41 ani in campul muncii din care 24 de ani minus 2 zile in categoria a doua. Din cauza celor doua zile i s-a spus ca va trebui sa astepte pana la pensie inca 6 luni, adica pana va implini 60 ani. Mentionez ca nu lucreaza de 2 ani. Exista vreo cale de a se putea pensiona mai repede? Ar ajuta daca si-ar plati contributia la Casa de Pensii sau daca s-ar angaja?

Va multumesc.
Buna,

As dori sa stiu daca exista diferente in ceea ce priveste retinerile in cazul in care prenatalul e platit de cas ( in cazul unui contract pe perioada determinata) nu de angajator? Unde pot gasi in legislatie astfel de reglementari?

Multumesc
Răspuns la discuția recuperare plata prenatal
Multumesc mult pentru raspuns. Nu am mentionat ca am depus concediul medical pentru luna august la angajator nu si la CAS . Prin urmare am depasit termenul de depunere al acestuia. Pot recupera indemnizatia si in acest caz?
Buna ziua

Ma gasesc intr-o situatie neplacuta. In prezent sunt in prenatal din 2 august si angajata cu timp partial in cadrul unei societati. Pana in 31 iulie am mai avut un contract de munca pe perioada determinata cu timp partial in cadrul aceleiasi societati. la calculul indemnizatiei nu s-a luat in considerare venitul obtinut pentru cel de-al doilea contract deoarece nu mai sunt angajata lor. M-am adresat celor de la CAS care mi-au comunicat ca nu mai pot recupera suma care mi s-ar fi cuvenit pentru luna august si nu sunt siguri ca voi primi banii nici pentru luna septembrie.

Va rog sa ma indrumati. Mai pot face ceva sa recuperez suma pentru august (exista posibilitatea unor declaratii rectificative?) si ce ar trebui sa fac pentru a obtine macar pentru urmatoarele luni indemnizatia completa (doamna care m-a consiliat imi spunea ca de aceste probleme se ocupa o colega de-a dansei dar nu mai are decat la sfrasitul lunii program cu publicul).Ar mai putea face firma la care aveam contractul de munca pe perioada determinata ceva pentru a ma ajuta? Va rog sa-mi indicati si cadrul legal pe baza caruia va bazati raspunsul pentru a-mi putea sustine punctul de vedere.

Va multumesc mult.
Buna,

Am cateva intrebari legate de conditiile de acordare a concediului prenatal/postnatal, CIC si modul de calcul a acestora:
-In conditiile in care intru in prenatal la mijlocul lunii iulie pentru calculu c.prenatal se iau in considerare lunile ianuarie -iunie? Se aplica acelasi rationament si pentru CIC, in cazul in care nasc in 7 octombrie se iau in calcul oct 2009-sept 2010?
-Ce se intampla in cazul in care nu nasc in termenul celor 84 zile, maximum de prenatal ?
-in prezent am doua contracte de munca, unul pe perioada determinata, celalalt pe perioada nedeterminata . Cel pe perioada determinata se va incheia la finele lunii iunie iar in c prenatal as putea intra de la mijlocul lunii iulie. Influenteaza in vreun fel calculul indemnizatiei pentru prenatal sau plata ei. Mentionez ca ambele sunt in cadrul aceleiasi companii.

Multumesc anticipat pentru raspuns.