avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul si conditii prenatal si CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul si conditii prenatal si CIC

Buna,

Am cateva intrebari legate de conditiile de acordare a concediului prenatal/postnatal, CIC si modul de calcul a acestora:
-In conditiile in care intru in prenatal la mijlocul lunii iulie pentru calculu c.prenatal se iau in considerare lunile ianuarie -iunie? Se aplica acelasi rationament si pentru CIC, in cazul in care nasc in 7 octombrie se iau in calcul oct 2009-sept 2010?
-Ce se intampla in cazul in care nu nasc in termenul celor 84 zile, maximum de prenatal ?
-in prezent am doua contracte de munca, unul pe perioada determinata, celalalt pe perioada nedeterminata . Cel pe perioada determinata se va incheia la finele lunii iunie iar in c prenatal as putea intra de la mijlocul lunii iulie. Influenteaza in vreun fel calculul indemnizatiei pentru prenatal sau plata ei. Mentionez ca ambele sunt in cadrul aceleiasi companii.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
simona racz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:11, 11 Mai 2010
1. OUG 158/2005 spune (referitor la concediul de maternitate):
Art. 7. - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
2. Pentru CCC pana la 2 ani, adeverinta tip pe care o completeaza angajatorul cuprinde si perioada din luna in care s-a nascut copilul (adica 1-6 octombrie) si se merge 12 luni in urma.
3. Nici nu puteti sa nasteti in prenatal. Din ziua in care ati nascut sunteti in postnatal, indiferent cate zile de prenatal ati avut.
4. Prenatalul si postnatalul se cumuleaza in cadrul celor 126 de zile de maternitate.
5. Ambele contracte individuale de munca sunt luate in calculul indenizatiilor pentru maternitate si CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si concediu pentru cresterea copilului vladm1973 vladm1973 buna ziua, Ma numesc Robu Daniela si am lucrat la o firma pana in octombrie 2011.Am inceput sa lucrez la arla firma din ianuarie 2012.Acum sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic- somaj tehnic saccontala saccontala Buna ziua, Ma numesc Daniela Bularda si incepand cu data de 15 februarie 2009 sunt in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului. Copilul s-a nascut ... (vezi toată discuția)