avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie CIC- somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie CIC- somaj tehnic

Buna ziua,
Ma numesc Daniela Bularda si incepand cu data de 15 februarie 2009 sunt in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului. Copilul s-a nascut in data de 28 nov 2009.
Intrucat in cele 12 luni anterioare nasterii copilului pentru o perioada de 2 saptamani (2 zile in iunie si 8 in iulie) am fost in somaj tehnic, platit cu 85%, va rog sa imi spuneti daca sumele platite de angajator in cadrul acestei perioade sunt cuprinse in baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului.

va multumesc,

daniela bularda
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 13:10, 13 Aprilie 2010
incepand cu data de 15 februarie 2009 sunt in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului. Copilul s-a nascut in data de 28 nov 2009.

Banuiesc ca este o greseala de tastare la data intrarii in ccc (2010?).

Sunt luate in calcul, altfel nu indeplineati conditia legala.
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator
da... ma scuzati este o greseala de tastare, incepand cu data de 15 februarie 2010
OUG 148/2005 spune, la art.1(2), ca in perioada celor 12 luni intra si perioada in care salariatul:
k) se afla in perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;
buna seara .Numele meu este GEORGESCU LUCIANA.
Problema mea este urm:
am nascut in 11 iulie 2008
am intrat in prenatal pe 5 mai 2008 adica 68 de zile
postnatal am avut 57 de zile
contractul de munca mi s-a suspendat pe 8 sept 2008
intrebare : Eu cand trebuie sa ma intorc la munca cand implineste copilul 2 ani sau cand se implinesc 2 ani de cand s-a suspendat contractul meu de munca? Adica 2 ani de CIC .
Va multumesc
Este clar textul legii: "beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani". A doua zi dupa ce copilul face varsta 2 sau 3 ani mergeti la lucru.Puteti incepe activitatea mai devreme de implinirea varstei copilului.

Alte discuții în legătură

Suspendarea contractului de munca in timpul concediului prenatal mioara_tatu mioara_tatu Buna ziua, Sunt in concediu prenatal incepand cu data de 15.06.2011. Colegii mei au primit \" o prima\" sa-i zicem pe care o asteptam si eu. Din pacate nu ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil motocraluca12 motocraluca12 Buna ziua, In momentul de fata sunt angajata cu contact de munca pe perioada determinata, expirand pe 23 iulie 2011.Este a doua prelungire dupa un contract ... (vezi toată discuția)