Buna ziua,
Ma numesc Daniela Bularda si incepand cu data de 15 februarie 2009 sunt in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului. Copilul s-a nascut in data de 28 nov 2009.
Intrucat in cele 12 luni anterioare nasterii copilului pentru o perioada de 2 saptamani (2 zile in iunie si 8 in iulie) am fost in somaj tehnic, platit cu 85%, va rog sa imi spuneti daca sumele platite de angajator in cadrul acestei perioade sunt cuprinse in baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului.
OUG 148/2005 spune, la art.1(2), ca in perioada celor 12 luni intra si perioada in care salariatul:
k) se afla in perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;
buna seara .Numele meu este GEORGESCU LUCIANA.
Problema mea este urm:
am nascut in 11 iulie 2008
am intrat in prenatal pe 5 mai 2008 adica 68 de zile
postnatal am avut 57 de zile
contractul de munca mi s-a suspendat pe 8 sept 2008
intrebare : Eu cand trebuie sa ma intorc la munca cand implineste copilul 2 ani sau cand se implinesc 2 ani de cand s-a suspendat contractul meu de munca? Adica 2 ani de CIC .
Va multumesc
Este clar textul legii: "beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani". A doua zi dupa ce copilul face varsta 2 sau 3 ani mergeti la lucru.Puteti incepe activitatea mai devreme de implinirea varstei copilului.