avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil

Buna ziua,

In momentul de fata sunt angajata cu contact de munca pe perioada determinata, expirand pe 23 iulie 2011.Este a doua prelungire dupa un contract pe 3 luni, in cadrul aceleiasi firme.In momentul de fata sunt insarcinata in 5 luni, ceea ce inseamna ca sper sfarsitul lunii iulie voi naste.
Intrebarile mele ar fi:
-cu cat timp inainte de nastere am dreptul(ar fi de preferat) sa-mi iau concediu, avand in vedere data expirarii contractului 23 iulie?
-care este perioada la care am dreptul de crestere a copilului?
-ce drepturi pot beneficia din partea statului dar si din partea firmei?
-ce obligatii are firma fata de mine, dupa perioada de crestere a copilului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:36, 20 Martie 2011
-din luna a7-a
-un an cu 75% nu mai mult de 3400 sau 2 anu cu cel mult 1200.
- cic si alocatia de 2 00 Ron lunar
-nici una , mai ales ca vi se termina contractul
1. CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept (art.56j din Codul muncii), la data expirarii sale, indiferent de situatia in care va aflati dvs.
2. Concediul de maternitate este format din 126 de zile din care 63 zile prenatal si 63 de zile postnatal. Acestea se pot compensa intre ele cu singura conditie ca postnatalul sa fie de minimum 42 de zile. Impreuna cu medicul de familie sau medicul curant ginecolog stabiliti cum luati acest concediu de maternitate.
3. CCC se poate lua pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului sau de 3 ani in cazul copilului cu handicap.
4. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri impozabile din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate, somaj etc.).
5. De la data incetarii CIM angajatorul nu mai are nici o obligatie fata de dvs.
6. Din partea statului veti primi indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil!!! cam_anca cam_anca buna ziua lucrez in campul muncii din decembrie 2007 momentan sunt angajata in invatamant ca si suplinitor calificat pe perioada determinata in data de 31 ... (vezi toată discuția)
Clarificare indemnizatie crestere copil la angajare pe perioada determinata popei popei Buna ziua, Va rog frumos ajutati-ma cu raspunsuri privind indemnizatia de crestere copil. Mentionez ca am in derulare un contract de munca pe durata ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, am o nelamurire in legatura co zilele de concediu medical pentru suspendarea unui contract de munca pentru concediu de ingrijire a copilului si ... (vezi toată discuția)