avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Clarificare indemnizatie crestere copil la angajare pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Clarificare indemnizatie crestere copil la angajare pe perioada determinata

Buna ziua,

Va rog frumos ajutati-ma cu raspunsuri privind indemnizatia de crestere copil. Mentionez ca am in derulare un contract de munca pe durata determinata pana la revenirea titularului pe post, deci fara termen clar definit. Lucrez la aceasta societate de un an si abia am ramas insarcinata. Vechimea mea in munca este de aproximativ 4 ani
As vrea sa stiu:
1. voi beneficia de indemnizatie de crestere copil daca imi va fi desfacut contractul de munca inainte sa intru in prenatal?
2. daca intru in prenatal inainte de intoarcerea titularului pe post se poate sa mi se desfaca contractul de munca la intoarcerea titularului pe post avand in vedere ca eu voi fi in concediu medical?
3. din a cata luna pot intra in prenatal?
4. am citit ca am obligatia de a anunta angajatorul de sarcina. din a cata luna?
5. cum anume se calculeaza indemnizatia: la venit brut sau la venit net?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:50, 6 Decembrie 2010
1. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani daca in cele 12 luni premergatoare nasterii aveti venituri profesionale impozabile sa perioade asimilate acestora.
2. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii sale (art.56j din Codul muncii) indiferent de starea dvs. din acel moment. Daca in momentul incetarii CIM sunteti in concediu medical sau de maternitate acestea va vor fi platite de Casa de Asigurari de Sanatate.
3. Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere. Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.
4. In momentul in care constatati ca sunteti insarcinata anuntati, in scris, angajatorul anexand si o adeverinta de la medicul de familie sau medicul curant ginecolog.
5. Indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani se calculeaza pe baza veniturilor nete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia pentru ccc pentru profesorii suplinitori roxana85 roxana85 Buna ziua, Sunt cadru didactic suplinitor, iar contractul meu de munca este incheiat pe o perioada de 1 an , adica din 1 septembrie 2010 pana in 31 August ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului miki980 miki980 Buna ziua, as dori sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.Sunt angajata din 19.07.2011 si urmeaza sa nasc in jurul datei de 13.09.2012. De cand pot ... (vezi toată discuția)