avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil si operarea in Revisal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil si operarea in Revisal

Buna ziua,
Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de zile le va lua dupa nasterea copilului si va opta pentru CCC de 2 ani
Tatal copilului indeplineste si el conditiile pentru 1 luna de CCC.
Nu am mai avut situatii de concedii maternitate si crestere copil pana acum. Ce trebuie sa inregistrez in Revisal? II suspend contractul pentru 23 luni?
Multumesc! #-o
Cel mai recent răspuns: me.elena , utilizator 12:24, 21 Iunie 2016
Completarea si transmiterea in REVISAL a suspendarii c.i.m. , in baza art.51 lit.a C.mun., ca urmare a intrarii in concediu pentru cresterea copilului se face in termen de 20 de zile lucratoare de la data intrarii in CCC.

Daca nasterea are loc in ianuraie 2015 si salariata opteaza pentru CCC cu o durata de 2 ani, suspendarea c.i.m. se va face pana in decembrie 2016.

Buna ziua,
Am revenit asupra intrebarii initiale. Salariata a avut concediu prenatal de la data de 01.11.2014. A nascut pe 12.01.2015 si acum urmeaza sa imi aduca concediul postnatal. Cu ce data ii fac suspendarea contractului de munca? Salariata a zis astazi ca vrea sa ii fac dosarul ca sa depuna mai repede, dar eu stiu ca trebuie sa astept cele 42 zile si apoi operez in revisal ca sa ii pot face decizia de suspendare. Astept un raspuns cat mai detaliat pentru ca nu am efectuat niciodata aceste operatiuni.#-o
1. Poate intra in CCC cel mai devreme incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.

2. Concediul postnatal (lauzie) nu poate depasi a 42-a zi de la nastere.
@ elena6ro

1. In Revisal nu se opereaza suspendarea c.i.m. pe durata concediului de maternitate.

2. Dupa terminarea concediului de maternitate, salariata in cauza va intra in CCC. In REVISAL aveti la dispozitie 20 de zile lucratoare pentru a opera suspendarea c.i.m.pentru concediu crestere copil.
Termenul incepe sa curga ,incepand cu data intrarii in CCC.
Intradevar, concediul de maternitate nu se inregistreaza in Revisal si in cazul meu cele 42 zile se implinesc in data de 22.02.2015 (data nasterii 12.01.2015). Deci incepand cu data de 23.02.2015 incepe suspendarea. M-a derutat faptul ca angajata mi-a cerut astazi sa-i fac decizia de suspendare pt ca doreste sa depuna dosarul mai devreme, dar trebuie sa o fac sa inteleaga ca trebuie sa astepte sa treaca perioada de lauzie.

Alte discuții în legătură

Data suspendare cim in cazul in care nu am niciun concediu medical Herra_ Herra_ Buna ziua, Data nasterii copililui este 13.02.2014. De cand pot sa suspend CIM?! Astazi am primit certificatul de nastere al copilului. Concedii medicale nu ... (vezi toată discuția)
Tatal cere cic cata8 cata8 Am si eu o intrebare.daca tatal cere concediu de crestere si ingrijire copil, de cand are dreptul sa intre? Trebuie sa astepte cele 42 de zile de la data ... (vezi toată discuția)
Cele 42 de zile de concediu de lauzie sunt obligatorii andreea-29 andreea-29 as avea si eu o intrebare referitore la cele 42 de zile de concediu de lauzie. eu am nascut in 22 februarie si nu m-iam scos concediu de lauzie, as vrea sa ... (vezi toată discuția)