avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... obstacol cateva zile pentru dreptul la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

obstacol cateva zile pentru dreptul la pensie

Va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii pentru urmatoarea situatie: unchiul meu in varsta de 59 ani si 6 luni are 41 ani in campul muncii din care 24 de ani minus 2 zile in categoria a doua. Din cauza celor doua zile i s-a spus ca va trebui sa astepte pana la pensie inca 6 luni, adica pana va implini 60 ani. Mentionez ca nu lucreaza de 2 ani. Exista vreo cale de a se putea pensiona mai repede? Ar ajuta daca si-ar plati contributia la Casa de Pensii sau daca s-ar angaja?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:40, 31 August 2011
Chiar daca ar incheia un contract de contributie cu CNPAS sau daca s-ar angaja nu ar afecta varsta de pensionare. Va trebui sa astepte pana in februarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ma pot pensiona anticipat? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Sunt nascuta la 18 iunie 1952 si lucrez neantrerupt de la 01.03.1975. Va rog din suflet sa-mi spuneti de la ce data ma pot pensiona (fara penalizari). Dupa ... (vezi toată discuția)
O noua lege in vederea pensionarii? ionela_07 ionela_07 Va rog mult sa imi spuneti in ce conditii ma pot pensiona avand o vechime in campul muncii de 31 ani si varsta de 55 ani. Multumesc. (vezi toată discuția)