avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate ralucatamu

Activitate ralucatamu

Răspuns la discuția Documente certificat urbanism
Multumesc pentru clarificari!
Mostenitorii a doua terenuri doresc sa le alipeasca. Notarul a solicitat certificat de urbanism pentru aceasta operatiune. Primaria Ploiesti a respins de trei ori cererea de eliberare a certificatului, solicitand de fiecare data alte acte justificative in sprijinul cererii, Printre acestea si o declaratie notariala data de toti cei trei mostenitori in care se declara scopul cererii. Prezentand si aceste declaratii, s-a respins cererea pe motiv ca in declaratii nu se specifica cotele in care se va detine proprietatea alipita. Aceasta specificare NU s-a facut niciunde in motivul respingerii cererilor anterioare si nu apare in niciun fel in cerintele pentru actele necesare eliberarii certificatului. Am mai cautat pe net si niciunde nu am gasit astfel de cerinte. In acest moment am petrecut 6 luni si am facut cheltuieli semnificative (s-a solicitat si refacerea documentatiei cadastrale perfect valabile, pe motiv ca trebuie sa se verifice daca nu s-au schimbat vecinii) si mi se pare exagerat ca pentru un certificat in acest scop sa se ceara atatea acte, de fiecare data altceva in plus. S-a prezentat toata documentatia cadastrala, extrase de carte funciara, certificate de mostenitor, etc etc. S-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie, este o baza legala pentru care este normal sa se solicite astfel de declaratii notariale? As vrea sa contest decizia si sa fac reclamatie pentru a se primi dosarul fara refacerea acestor declaratii notariale (nu este o mare chestiune, dar ca principiu, plus ca cei trei mostenitori locuiesc in orase/tari diferite, unul este in varsta si bolnav etc). Terenurile nu se instraineaza, nu se construieste nimic, este strict o operatiune juridica sugerata de notar la momentul efectuarii unei succesiuni pe o proprietatea care cuprinde si aceste terenuri. Multumesc anticipat.
Buna ziua, intentionez sa cumpar un apartament. Sunt divortata in strainatate (Marea Britanie) cu hotarare definitiva dar divortul inca nu a fost recunoscut in Romania. Este posibil sa semnez in nume propriu un antecontract urmand ca pana la semnarea contractului final de vanzare-cumparare sa am si starea civila divortata in Romania? Pana la finalizarea apartamentului si semnarea CVC urmeaza sa treaca 18 luni dar antecontractul trebuie semnat acum. Multumesc anticipat.