avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate cristina_t

Activitate cristina_t

Răspuns la discuția Apostila Procura
Multumesc mult pentru raspuns.
Parintii sunt romani, copilul s-a nascut in Grecia. Imi cer scuze, am gresit facand referire la autoritatile italiene; autoritatile din Grecia au gresit certificatul de nastere.
Aceasta era si nelamurirea mea: daca se poate face procura direct in limba greaca; nu imi era clar cine o poate atesta si ce trebuie facut ulterior. Multumesc inca o data!
Buna ziua! Am si eu nevie de un sfat va rog mult!
Pentru a indrepta o eroare materiala dintr-un certificat de nastere emis de autoritatile italiene, avocatul de acolo ne-a cerut o procura in limba greaca din partea parintilor copilului atestata de un avocat din Romania.
Intrebarea mea este daca se poate ca un avocat din Romania sa ateste procura in limba greaca si cu stampila unui traducator autorizat de limba greaca? E suficient sa facem asa (in acest caz mai este nevoie de apostila?) si sa trimitem actul acolo ori trebuie sa mergem musai la notar? Va multumesc anticipat!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu puteti forta partea sa incheie un contract scris.
Se poate incheia un contract numai daca si partea adversa este de acord.

avocat Claudiu Lascoschi

Stiu acest lucru, multumesc pentru raspuns. In aceasta situatie, nu vad ce mijloace juridice as avea la indemana pentru a obtine un contract scris care sa reglementeze mult mai bine si mai clar relatia dintre parti
vreau sa fac o notificare in care sa mentionez/invoc actul normativ european precizat mai sus, pt. a determina cealata parte sa incheiem un contract mai repede. Au fost emise facturi, unele au fost platite, dar dorim un contract care sa reglementeze mai bine relatia dintre parti, etc. Multumesc
Buna ziua!
va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: care este legea europeana care prevede obligatia incheierii contractelor comerciale intre parti, respectiv care prevede obligatia de a plati o factura doar daca exista contract intre parti? Va multumesc mult anticipat