avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Activitate roxi20000

Activitate roxi20000

Răspuns la discuția amenzi- legea contabilitatii
elis a scris:

De catre persoana juridica este suportata amenda. Totusi, persoana juridica isi poate recupera banii dati pe amenda de la persoana fizica din cauza careia a luat amenda.

De catre persoana vinovata a se citi legea contabilitatii.
Răspuns la discuția expert
elis a scris:

Încuviinţând sau ordonând din oficiu expertiza, instanţa de judecată va numi prin încheiere unul sau trei experţi (art.201 alin.1 C.proc.civ.) .
Din art.202 C.proc.civ. rezultă că părţile se pot învoi asupra numirii experţilor. Însă, dacă ele nu cad de acord, experţii se vor numi de către instanţă prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, de pe lista întocmită şi comunicată de biroul local de expertiză , cuprinzând persoanele înscrise în evidenţa celor autorizate, potrivit legii, să efectueze expertize judiciare .
Aşadar, expertizele judiciare pot fi efectuate de către experţi judiciari, care au această calitate conform prevederilor legale . Experţii judiciari pot efectua şi expertize extrajudiciare la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, însă expertul extrajudiciar poate efectua numai expertize extrajudiciare, în specialitatea pentru care a fost atestat .

Cred ca se confunda lucrurile.#-o
nicolasstanciu a scris:

Am achizitionat recent un teren extravilan si agricol (conform actelor de carte funciara), in urma unei executari bancare silite a unei societati comerciale ce a avut ca garantie bancara acest teren, proprietate a administratorului societatii. Pe acest teren, proprietate a administratorului firmei, firma a construit cu materialele sale (cred), fara autorizatie de constructie, o casa de lemn. Cumparand terenul ce daune sau ce probleme pot aparea din partea societatii comerciale care a construit casa. Cumparand terenul, devin proprietar si asupra lucrarilor sau constructiilor de pe el cf. C.civ.Dar in temeiul accesiunii, ar trebui sa-l despagubesc pe constructor sau sa-l oblig la ridicarea ei de pe teren dupa cum acesta a fost constructor de buna credinta sau de rea credinta. Cred ca am facut a greseala cumparand acest teren.
S-a mai lovit cineva de aceasta problema? Ce surprize as putea avea?
Oricum as vrea sa legalizez constructia macar pt organizare de santier pentru a construi casa mea, sau ca o casa de vara. Ce ma sfatuiti? Cred ca am luat plasa daca nu am cerut sfatul unei persoane avizate si m-am grabit lasandu-ma ametit de obtinerea unui avantaj fara just temei.
Va multumesc anticipat pentru pareri sau solutii salvatoare de limitare a daunelor ce pot aparea.
Cu stima!

X-(#-o:hammer:
Răspuns la discuția hotarare judecatoreasca
albertokurtyan a scris:

Poti incepe sa executi hotarirea judecatoreasca.
Dar o lucrare dureaza ... ani de zile.
In ce priveste plata unei sume de bani, aici e mai problematic.
Poti incepe sa platesti ... putin cite putin. Platesti atit cit poti.
Pot trece generatii ...
Depinde de cit de agresiv este adversarul ...

Alberto Kurtyan

D-nule avocat esti simpatic. Ai un vot de la mine.=D>