Am achizitionat recent un teren extravilan si agricol (conform actelor de carte funciara), in urma unei executari bancare silite a unei societati comerciale ce a avut ca garantie bancara acest teren, proprietate a administratorului societatii. Pe acest teren, proprietate a administratorului firmei, firma a construit cu materialele sale (cred), fara autorizatie de constructie, o casa de lemn. Cumparand terenul ce daune sau ce probleme pot aparea din partea societatii comerciale care a construit casa. Cumparand terenul, devin proprietar si asupra lucrarilor sau constructiilor de pe el cf. C.civ.Dar in temeiul accesiunii, ar trebui sa-l despagubesc pe constructor sau sa-l oblig la ridicarea ei de pe teren dupa cum acesta a fost constructor de buna credinta sau de rea credinta. Cred ca am facut a greseala cumparand acest teren.
S-a mai lovit cineva de aceasta problema? Ce surprize as putea avea?
Oricum as vrea sa legalizez constructia macar pt organizare de santier pentru a construi casa mea, sau ca o casa de vara. Ce ma sfatuiti? Cred ca am luat plasa daca nu am cerut sfatul unei persoane avizate si m-am grabit lasandu-ma ametit de obtinerea unui avantaj fara just temei.
Va multumesc anticipat pentru pareri sau solutii salvatoare de limitare a daunelor ce pot aparea.
Cu stima!
~ final discuție ~