avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită achizitie teren cu constructie neautorizata in urma ...
Discuție deschisă în Executare silită

achizitie teren cu constructie neautorizata in urma unei executari silite bancare

Am achizitionat recent un teren extravilan si agricol (conform actelor de carte funciara), in urma unei executari bancare silite a unei societati comerciale ce a avut ca garantie bancara acest teren, proprietate a administratorului societatii. Pe acest teren, proprietate a administratorului firmei, firma a construit cu materialele sale (cred), fara autorizatie de constructie, o casa de lemn. Cumparand terenul ce daune sau ce probleme pot aparea din partea societatii comerciale care a construit casa. Cumparand terenul, devin proprietar si asupra lucrarilor sau constructiilor de pe el cf. C.civ.Dar in temeiul accesiunii, ar trebui sa-l despagubesc pe constructor sau sa-l oblig la ridicarea ei de pe teren dupa cum acesta a fost constructor de buna credinta sau de rea credinta. Cred ca am facut a greseala cumparand acest teren.
S-a mai lovit cineva de aceasta problema? Ce surprize as putea avea?
Oricum as vrea sa legalizez constructia macar pt organizare de santier pentru a construi casa mea, sau ca o casa de vara. Ce ma sfatuiti? Cred ca am luat plasa daca nu am cerut sfatul unei persoane avizate si m-am grabit lasandu-ma ametit de obtinerea unui avantaj fara just temei.
Va multumesc anticipat pentru pareri sau solutii salvatoare de limitare a daunelor ce pot aparea.
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: roxi20000 , utilizator 22:52, 27 Noiembrie 2008
nicolasstanciu a scris:

Am achizitionat recent un teren extravilan si agricol (conform actelor de carte funciara), in urma unei executari bancare silite a unei societati comerciale ce a avut ca garantie bancara acest teren, proprietate a administratorului societatii. Pe acest teren, proprietate a administratorului firmei, firma a construit cu materialele sale (cred), fara autorizatie de constructie, o casa de lemn. Cumparand terenul ce daune sau ce probleme pot aparea din partea societatii comerciale care a construit casa. Cumparand terenul, devin proprietar si asupra lucrarilor sau constructiilor de pe el cf. C.civ.Dar in temeiul accesiunii, ar trebui sa-l despagubesc pe constructor sau sa-l oblig la ridicarea ei de pe teren dupa cum acesta a fost constructor de buna credinta sau de rea credinta. Cred ca am facut a greseala cumparand acest teren.
S-a mai lovit cineva de aceasta problema? Ce surprize as putea avea?
Oricum as vrea sa legalizez constructia macar pt organizare de santier pentru a construi casa mea, sau ca o casa de vara. Ce ma sfatuiti? Cred ca am luat plasa daca nu am cerut sfatul unei persoane avizate si m-am grabit lasandu-ma ametit de obtinerea unui avantaj fara just temei.
Va multumesc anticipat pentru pareri sau solutii salvatoare de limitare a daunelor ce pot aparea.
Cu stima!

X-(#-o:hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren cu constructie neautorizata in urma unei executari silite nicolasstanciu nicolasstanciu Am achizitionat recent un teren extravilan si agricol (conform actelor de carte funciara), in urma unei executari bancare silite a unei societati comerciale ce ... (vezi toată discuția)
Drept de construire jadzia jadzia Detin terenul si o casa prin uzucapiune de 20 de ani. Stiu ca obtin titlul de proprietate dupa 30 de ani de folosinta dar pana atunci pot construi ceva pe ... (vezi toată discuția)
Tulburarea de posesie csty csty o persoana detine titlu de proprietate asupra unui teren,dar fara sa stie amplasamentul si fara sa se foloseasca de el.O alta persoana constuieste un imobil pe ... (vezi toată discuția)