Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
Sotul meu este inspector la Autoritatea Rutiera, mai nou l-au pus sa faca declaratie de avere. Nu am nimic impotriva sa declare ce tine de persoana lui.Eu nu sunt si nu am fost anagajata a statului. Refuz sa dau declaratie de avere.Consider un atac la demnitate si intimitate . Dupa 25 de ani de casatorie voi divorta invocand aceasta legea ANI, ca motiv de divort. Ce trebuie sa fac?
Va multumesc frumos
Buna seara,
Va rog frumos sa ma sfatuiti si pe mine ce sa fac in situatia urmatoare:
Sunt angajata intr-un SRL in functia de director economic, din MARTIE 2010 eu am intocmit si am certificat sitatiile financiare ale anului 2009, cu toate ca nu am lucrat in acel an in firma, dar cand m-am angajat, directorul ec.plecase(de fapt a fost determinat sa-si dea demisia). Firma la acea data avea contract de prestari servici financiar -contabile cu un expert contabil, dar care nu a semnat situatiile financiare pentru ca a zis ca eu trebuie sa le semnez conf.leg.82.
Toate bune pana acum. Luna de luna eu am efectuat, verificat si certificat toate evidentele financiar contabile ale societatii,expertul contabil venea o dat pe luna verifica dar nu certifica nimic, dar facea o factura consistenta de efectuare evidente verificari si consultanta fiscala.
Intre timp in iunie se schimba patronatul si conducerea executiva, eu raman in continuare.Dupa cateva luni patronatul reziliaza contractul cu expertul contabil.
Bun zic, si-au dat seama ca plateau niste bani si foarte multi(dublu fata de sal. meu) de pomana, pentru ca legislatia nu le cere in mod expres "auditarea firmei " asa cum spuneau ceilalti patroni.
Dar acum surpriza, m-am trezit dupa doua saptamani de concediu pe care mi l-au cam dat fortat ,ca au incheiat contract cu o firma de contabilitate si audit pentru "audi si consultanta fiscala " si un alt contract cu un expert contabil membru cecar pentru verificare si certificare evidenta financiar contabila.
Mie mi s-a spus ca nu mi se schimba nimic privind incadrarea.
Acum va intreb: ma pot astepta la represarii impotriva mea pentru a ma determina sa-mi dau demisia asa cum s-a procedat si cu alti fosti colegi ai mei?
Si daca da ce ma sfatuiti?:(#-o
Va multumesc frumos:)
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat:
Acum 2 ani mi-am renovat apartamentul, am schimbat calorifere am schimbat tevile din casa cu polipropilena.Acum ei vor in plina vreme rece sa schimbe toate tevile da la calorifer de sus pana jos la baie si la bucatarie. De cand ne-am mutat in blocul asta la bucatarie nu a functionat caloriferul, si acum doi ani cand am renovat am renuntat la calorifer. Nu sunt de acord sa stric renovarile si le-am sugerat sa schimbe tevile pana la mine se de la mine in sus.
Intrabarea mea este au ei dreptul sa intre abuziv la mine in casa? Mi-au pus afis pe usa si m-au amenintat ca maine vor opri caldura in tot blocul si nu-i vor da drumul pana ii primesc in casa.Ce pot sa fac?
Va multumesc pentru mesajele trimise, dar daca ei mi-au inregistrat CM in data de 16.03.2009 cu data de 25.02.2009, iar eu semnez condica la ei din 16.02.2009 la 8.30 dim si 17.30 seara si am de lucru pt.10 firme nu pt una cum mi-au zis si pana acum nu mi-au dat niciun ban. Si eu dupa 27 ani vechime am prima intrerupere in cartea de munca, si nu din vina mea, pt ca eu cum am mai spus m-am prezentat la serviciu a doua zi dupa ce am intrerup la vechiul loc de munca adica in 16.02.2009. Perioada 16.02.2009 - 25.02.2009 in aer chiar daca am muncit 9 ore pe zi?
Va multumesc frumos pt mesaj! Ma plang si eu la voi si am nevoie de un sfat.
Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Vineri eu impreuna cu mai multi colegi ai mei am fost anuntati de administrator, ca ni se vor micsora salariile , motivul fiind faptul ca societatea se afla in impas financiar.Nu este vorba de o reducere temporara procentuala ci o reducere a salariului din carnetul de munca, cu mentiunea ca : citez "Cui nui convine sa-si dea demisia". Este posibila masura, si care este legea care sta la baza acestei masuri? Va multumesc.