avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate Gheorghe12345

Activitate Gheorghe12345

Răspuns la discuția Pensie alimentara in natura
Multumesc frumos. Din pacate nici macar un proces de alienare parentala nu a rezolvat asta, nici plangere la protectia copilului, nici actionarea in instanta. Pur si simplu toata lumea incearca doar sa scape de tine, fara sa se implice. De 5 ani de zile ma lupt. Bani cheltuiti pe avocat si sicane din partea celuilalt - cu implicarea copiilor (unul este major acum). Am facut prostia sa dau bani in mana, fara niciun act, m-am trezit cu poprire pe toate conturile pentru neplata pensiei alimentare (2/3 o trimisesem ptin cont, totusi, norocul meu). Am scris asta doar ca sa imi vars oful. speram, cumva, ca asta cu plata in natura sa fie o mica usita.
Răspuns la discuția Pensie alimentara in natura
Am o poveste incredibil de lunga legata de faptul ca nu pot vedea copilul (este trimis la poarta 10 minute unde baiatul spune ca nu vrea sa mearga cu mine - cum as putea sa il fortez? nu am cum, nu vreau ). Am avut proces de alienare parentala la care am renuntat pentru ca mi s-a spus ca baiatul este foarte stresat de ideea de a merge la judecator pana la momentul in care nu mai putea dormi noaptea, el fiind clasa a opta. Am evitat sa ma duc cu executor tot timpul acesta insa am decis ca acum o pot face, macar poate ajunge la o evaluare psihologica, indiferent care ar fi rezultatul. Dar asta e alta discutie. Imi doresc sa achit eu toate cele, macar ar sti ca sunt de la mine, pana acum tot ce i-am trimis a fost returnat sau aruncat. Dar multumesc pentru raspuns.
Multumesc fumos. Doar ca, aparent acest executor nu face asta. Are mai multe dosare deschise pentru abuz in serviciu. Ce cale de atac am? De asemenea, in momentul popririi, eu nu eram in tara, am gasit in poarta actele azi-noapte cand am ajuns acasa, Pitestiul este un oras mic, se stia clar ca eu nu sunt acasa in perioada asta, dar asta e alta discutie si alte jocuri. Sunt inca sub cele 15 zile in care pot depune contestatie. Pe actele de executare scrie ca am o zi la dispozitie ca sa achit creanta. Creanta este valida, habar nu aveam de ea,dar mi-o asum, insa pentru ca nu eram fizic aici, nu am avut cum. Oare pot invoca asta in contestatie? Practic, in momenul asta am sume mai mari de 10.000 lei blocate pe doua conturi, plus retinere de salariu. In conditiile in care evident am rate, pensie alimentara, cost al vietii in general.
Pensie alimentara
Platesc o pensie alimentara de 2500 lei pentru un minor, suma fixa stabilita prin judecatorie de comun acord. Suma reprezinta in acest moment mai putin de 25% din venitul meu, cu siguranta celalalt parinte va cere cresterea in instanta a sumei. Nu asta este problema. Chiar vreau sa imi ajut copilul, insa pentru ca legile din Romania sunt cum sunt, in momentul de fata eu am acces la copil cate 10-15 minute pe luna, in ciuda unui orar stabilit in instanta. Am citit si am vazut ca exista posibilitatea suportului in natura asimilat pensiei. Va rog sa ma ajutati si sa-mi dati mai multe lamuriri legate de acest lucru, poate reprezenta o portita pentru mine ca sa-mi vad copilul mai des.
Buna ziua. Am o poprire atat pe cont, cat si pe salariu. Doresc sa sting creanta, voi merge maine la executor, insa este un binecunoscut executor care nu are nicio norma morala. De aceea ma astept ca, indiferent daca eu platesc creanta din contul bancar, proprirea pe salariu sa mearga inainte. Sau invers. Doresc sa stiu, daca ma poate ajuta cineva - banca nu mi-a dat niciun raspuns concret - ce se intampla in momentul in care din salariu la un moment dat se stinge creanta? Se auto-deblocheaza contul bancar? sau executorul trebuie sa trimita el notificare ca s-a stins creanta? Cand se stinge creanta prin pata din salariu, actiunea opreste automat sau executorul trebuie sa emita un act prin care sa nu se mai plateasca de catre compania la care lucrez, nimic? Daca executorul nu trimite niciun act, eu il pot da in judecata pentru abuz in serviciu? Aparent asa lucreaza aceasta persoana, am gasit nenumarate plangeri in spatiul virtual la adresa lui.