avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan Florin B

Activitate Bogdan Florin B

Mama mea, in varsta de 55 de ani, e diagnosticata de cativa ani cu o forma rara de cancer numita leiomiosarcom. In momentul de fata este in concediu medical prelungit si urmeaza sa reinceapa sedintele de chimioterapie. Are asigurare medicala CAS.
Momentan nu face parte din nicio fundatie/asociatie.

1. Aveti idee care ar fi modalitatea legala prin care as putea redirectiona 3,5% din impozitul anual (Declaratia 230) direct catre tratamentul ei? Exceptand varianta in care isi infiinteaza ea propria fundatie/asociatie

2. Daca mama devine beneficiar al unei asociatii/fundatii de caritate, iar eu redirectionez 3,5% din impozit, se poate oare ca acea asociatie/fundatie sa accepte sa foloseasca (macar partial) impozitul meu direct catre tratamentul mamei? (In loc sa distribuie banii uniform intre diversele scopuri ale asociatiei/fundatiei? Cunoasteti vreo astfel de fundatie/asociatie?

Mentionez ca sunt persoana fizica, nu am firma. Va multumesc frumos!
Multumesc mult de raspuns!

Contractul de munca pe perioada nedeterminata ar fi trebuit sa inceapa imediat dupa terminarea celor 90 de zile de proba pentru ca angajatul a semnat deja un contract nedeterminat chiar inainte de inceperea perioadei de proba. Dar in timpul perioadei de proba, angajatorul a propus ca, la finalul perioadei de proba, acel contract nedeterminat sa fie inlocuit de unul determinat pe 2 luni. Iar angajatul trebuie sa spuna daca accepta propunerea asta in timpul perioadei de proba. Asta e tot ce pot sa va raspund la intrebarea "Cim vechi va inceta ?"

Pentru mai multa claritate:

Intelegerea initiala cronologic: contract nedeterminat semnat - perioada de proba - angajat pe perioada nedeterminata

Propunerea facuta de angajator in timpul perioadei de proba: contract nedeterminat - perioada de proba - contract determinat pe 2 luni (propunerea angajatorului) - contract pe perioada nedeterminata (daca in cele 2 luni de contract determinat, angajatorul a ajuns la concluzia ca vrea sa pastreze angajatul in echipa pe perioada nedeterminata)

Multumesc mult si pentru cealalta lamurire. Aveti va rog sa imi dati articolul de lege care vorbeste despre obligatia angajatorului de a "informa salariaţii angajaţi cu contract individual de muncă pe durată determinată despre locurile de muncă vacante sau care vor deveni vacante, corespunzătoare pregătirii lor profesionale ... " ? M-ar ajuta mult
Ai semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata la o companie si esti in perioada de proba de 90 de zile. Angajatorul simte ca are nevoie de mai mult timp sa decida daca vrea sa te pastreze in echipa, asa ca iti propune ca la finalul perioadei de proba sa semnati un alt contract pe perioada determinata de 2 luni (care il inlocuieste pe cel pe perioada nedeterminata semnat initial) la finalul careia, daca il convingi ca esti potrivit, semnati un contract pe perioada nedeterminata. Practic, o gaselnita prin care sa prelungeasca perioada de proba cu 2 luni. Important de mentionat ca angajatorul vrea ca angajatul sa semneze contractul determinat in timpul perioadei de proba.

In afara de negociere amiabila, angajatul are vreo parghie legala prin care sa oblige angajatorul ca la finalul perioadei de proba sa intre in vigoare direct contractul pe perioada nedeterminata semnat initial (fara niciun contract determinat)?