avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate MihaelaPan

Activitate MihaelaPan

Buna ziua. Va inteleg situatia pentru ca de mai bine de un an si eu intampin probleme similare in condominiul in care locuiesc. Conform prevederilor legii 196/2018, organul caruia trebuie sa va adresati este Serviciul Asociatii de Proprietari din cadrul primariei de care apartineti, doar ca din experienta proprie stiu ca nu isi indeplinesc atributiile asa cum ar trebui. Cu toate acestea in cazul meu, in urma unei sesizari la primarie, presedintele a fost "impins de la spate" sa actualizeze actele asociatiei in baza legii 196, sa se voteze un regulament si statul asociatiei si altele.

Pentru aspectele pe care le-ati prezentat puteti inclusiv sa va adresati politiei, care sunt imputerniciti pentru a aplica sanctiuni sau instantei de judecata.

Asigurati-va si ca administratorul este angajat cu norme legale in conditiile in care nu aveti contract de prestari servicii, la fel si cenzorul. Daca sunteti singura persoana care se implica pentru rezolvarea acestor probleme este foarte greu, dar nu renuntati.
Conform art. 28 alin (1) din legea 196/2018, aveti dreptul sa solicitati in copie orice document al asociatiei si aveti obligatia sa achitati costurile pentru copiile solicitate. Asta inseamna ca aveti dreptul sa solicitati inclusiv documente care contin date personale. Art. 6 alin. (1) din Regulamentul general privind protecția datelor spune ca: “Prelucrarea este legală numai dacă și în măsura în care se aplică cel puțin una dintre următoarele condiții: (c) prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligații legale care îi revine operatorului. (adica art. 28 alin 1 din legea 196/2018).

Totusi va sugerez sa ii cereti in scris presedintelui sa stearga cu pasta corectoare datele personale pentru a nu se folosi de acest lucru sa va refuze accesul la documentele solicitate.

Salariul trebuie sa se reflecte si in listele de plata afisate la avizier.