avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Îmi spuneți,vă rog frumos, CĂRUI ORGAN ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Îmi spuneți,vă rog frumos, CĂRUI ORGAN DE STAT, ...

Bună ziua,

Îmi spuneți,vă rog frumos, CĂRUI ORGAN DE STAT, în afara Primăriei Serviciul Asociații de Proprietari, mă pot adresa pentru:
A. - verificarea documentelor Contabile, Contracte de Închiriere, Procese-Verbale,...etc ale asociației;
B. - și obligarea Asociației de a întreține îmobilul în condiții bune. Imobilul este într-o stare de degradare, mijerie de neacceptat.
DE 2 ANI, MĂ LUPT, (și sunt SINGIRA) pt intrarea Asociației în rândurile "celor civilizate" și am reușit doar:
1. - Alegerea unui Președinte, Comitet Executiv;
2. - Obținerea Incheierii Judecătorești;
3. - Crearea unui cont bancar;
4. - înscrierea Asociației în Programul Local de Reabilitare Termică (la accesarea Fondurilor Europene, NU AVEM VOIE);
NU avem:
a) - un REGULAMENT, deci există ACEALAȘI HAUS ,mizerie,...;
b) – cheltuielile lunare SUNT SEMNATE DOAR de ADMINISTRATOR, nu și de Președinte și Cenzor cum cere legea;
c)
d) Etc.
Din 20 apartamente, doar în 4 stau proprietarii, restul de 16 fiind închiriate (inclusiv apartamentul Președintelui și al unui Membru al Comitetului Executiv). Deci interesul a 16 proprietari, este de a NU SE FACE CHELTUIELI ÎN ASOCIAȚIE, ci doar venituri pentru ei, în urma chiriilor încasate. Unul din proprietarii care închiriază apartamentul studenților lucrează la ANAF!
DECI, LA CE ORGAN DE STAT, pot apela pr rezolvarea punctelor a), b), c).
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: HAV05 , utilizator 08:53, 5 Septembrie 2024
Buna ziua. Va inteleg situatia pentru ca de mai bine de un an si eu intampin probleme similare in condominiul in care locuiesc. Conform prevederilor legii 196/2018, organul caruia trebuie sa va adresati este Serviciul Asociatii de Proprietari din cadrul primariei de care apartineti, doar ca din experienta proprie stiu ca nu isi indeplinesc atributiile asa cum ar trebui. Cu toate acestea in cazul meu, in urma unei sesizari la primarie, presedintele a fost "impins de la spate" sa actualizeze actele asociatiei in baza legii 196, sa se voteze un regulament si statul asociatiei si altele.

Pentru aspectele pe care le-ati prezentat puteti inclusiv sa va adresati politiei, care sunt imputerniciti pentru a aplica sanctiuni sau instantei de judecata.

Asigurati-va si ca administratorul este angajat cu norme legale in conditiile in care nu aveti contract de prestari servicii, la fel si cenzorul. Daca sunteti singura persoana care se implica pentru rezolvarea acestor probleme este foarte greu, dar nu renuntati.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există asociații de proprietari în care nu există organe ... puimicc puimicc Există asociații de proprietari în care nu există organe de conducere. Cum pot fi determinate să îsi aleagă comitet executiv, președinte și cenzor, ... (vezi toată discuția)
ce masuri extreme se poate lua? Manole Dumitru Manole Dumitru O Asoc.de Prop. care are personalitate juridica, toti proprietarii au optat prin \"Acordul de Asociere\", infiintarea asociatiei. Prin lege proprietarii ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica noua lege a asociatiilor de proprietari neranegrescu neranegrescu Legea nr. 34/2015 mai este valabila in conditiile noii legi? Nu de alta dar la noi NICIODATA nu s-a procedat la informarea proprietarilor, ba mai mult, la ... (vezi toată discuția)