Legea nr. 34/2015 mai este valabila in conditiile noii legi? Nu de alta dar la noi NICIODATA nu s-a procedat la informarea proprietarilor, ba mai mult, la cererea scrisa a proprietarilor nu au raspuns nici verbal, nici in scris, nici organelor de ancheta judiciara ( traim in Romania, nu ? ) ce s-a facut cu fondul de reparatii. Sedinte de dare de seama si alegeri nu s-au mai tinut de ani de zile. Nu avem presedinte, nu avem cenzor iar administratorul angajat "danseaza" cu Comiteul executiv din care nu stim cine face parte - ma intelegeti ce vreau sa spun. Oare la o noua plangere penala organele de cercetare penala cum vor reactioana ? Data trecuta au clasat dosarul.
Atat potrivit Legii vechi a asociatiilor de proprietari Legea 230/2007 cat si noua legislatie 196/2018, prevad obligativitatea informarii locatarilor despre activitatea asociatiei de proprietari. Mai mult, in situatia in care se cer explicatii cu privire la anumite cheltuieli care figureaza pe listele de plata, asociatia de proprietari este obligata sa raspunda, pe noua lege in termen de 10 zile.
Nu consider ca e competenta organelor penale, o actiune civila este utila. In cadrul actiunii civile solicitati asociatiei de proprietari sa dea explicatii cu privire la nelamuririle dumneavoastra, sa actioneze in conformitate cu legea (in sensul de a se constitui cum trebuie) si sa restituie sumele care nu au fost aprobate (fondul de reparatii se aproba intr-o adunare generala) sau care nu au folosite in mod corespunzator.
Pai daca nu aveti presedinte, cenzor iar Cex danseaza cum le canta administratorul de ce va mai intrebati de ce nu sunteti informati?
Cum de nu ii cunoasteti pe membrii comitetului, nu ati participat la adunarea generala? Ceilalti proprietari nu ii cunosc?
Poate apar la referendum sa voteze si ii veti cunoaste atunci, ideea este ca daca se intorc de unde vor veni tot fara comitet veti ramane!:)
Schimbati presedintele, comitetul, angajati un administrator care sa danseze cum canta proprietarii si atunci veti fi si informati.
Convocati o adunare generala extraordinara impreuna cu 20% dintre proprietari si procedati la alegerea altui presedinte, altor membri ai comitetului pe care sa ii cunoasteti. Si schimbati si administratorul cantaretz.
Anterior oricarui demers catre autoritati desfasurati demersuri la nivelul membrilor proprietrari pentru infiiintare asociatie de proprietari in conformitate cu disp L nr 196/2018
Infiintarea persoanei juridibce asociatie de proprietari intra in obligatia proprietarilor,este concret prevazuta de disp L nr 196/2018
Politia bnu se impkica in bucataria asociatieid e proprietari
Eventual sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala care poate impune infiintarea asociatiei de proprietari