avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum se aplica noua lege a asociatiilor de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum se aplica noua lege a asociatiilor de proprietari

Legea nr. 34/2015 mai este valabila in conditiile noii legi? Nu de alta dar la noi NICIODATA nu s-a procedat la informarea proprietarilor, ba mai mult, la cererea scrisa a proprietarilor nu au raspuns nici verbal, nici in scris, nici organelor de ancheta judiciara ( traim in Romania, nu ? ) ce s-a facut cu fondul de reparatii. Sedinte de dare de seama si alegeri nu s-au mai tinut de ani de zile. Nu avem presedinte, nu avem cenzor iar administratorul angajat "danseaza" cu Comiteul executiv din care nu stim cine face parte - ma intelegeti ce vreau sa spun. Oare la o noua plangere penala organele de cercetare penala cum vor reactioana ? Data trecuta au clasat dosarul.
Cel mai recent răspuns: neranegrescu , utilizator 09:41, 28 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
AP functioneaza pe principii mafiote ( nu numai la noi ! ), nimeni nu mai accepta sa fie presedinte sau cenzor, toti isi tin gura si refuza sa depuna marturie ( locatarii sunt santajati prin alocarea DISCRETIONARA, nu se stie de catre cine, a banilor din fondul de reparatii si cel de rulment - adica li se deconteaza FARA CHITANTA reparatii ce tin sau NU de spatiile comune sau li se accepta sa nu plateasca cu lunile cheltuielile de intretinere, sau au boxe ilegale in subsolul tehnic unde consuma apa platita la comun pt. butoaie cu muraturi, sau au ateliere in subsolul tehhnic unde sudeaza. taie cu flexul si ...tin canistre cu benzina, nu le cere nimeni documente pentru modificarile de compartimentare facute in apartament - blocul este "schweizer"! etc ). O actiune civila presupune sa ai un DOCUMENT de la care sa pornesti ( sunt sfatuiti de un avocat pt ca AP refuza ORICE raspuns scris si orice document al AP), sa ai martori ( refuza toti ), sa ai bani, sa ai sanatate, sa ai nervi si sa ai timp ( cu anii! ca asa se rezolva in Ro astfel de cauze ). Sunt "pe mana " cu primariile unde "cotizeaza", administratorii angajati sunt cei "agreati" de edili si orice demers scris a fost un fiasco plus amenintari voalata de genul "las' ca o sa ai tu nevoie de ceva de la noi, si atunci..." Primaria a fost in stare sa-mi raspunda ca de aceea nu are AP cont in banca pt. ca nu suntem legal constituiti ca AP ci suntel inca Asoc. de LOCATARI - scrie negru pe alb! Pai toate chitantele de la cheltuielile de intretinere si toate tabelele cu chelt. au antetul " Asociatie de proprietari" cu CF aferent iar organul de cercetare judiciara NU a dat niciun raspuns la acest aspect. In schimb mi-a comunicat ca banii din fondul de reparatii sunt in CONTUL PRIVAT al NEVESTEI FOSTULUI ADMINISTRATOR ca asa a hotarat Comitetul executiv !!! ( a propos - nu este afisat niciun comitet, nicio lista, ultima sedinta a fost prin 2013, intre timp au murit de cancer doi cenzori si un presedinte si-a dat demisia, actele sunt semnate de vicepresedinte, care este omul de paie al fostului administrator iar la sedintele care au avut loc candva venea doar "gasca", etc ) Sa mori de ras daca n-ar fi de plans!
Vi se pare modelul cunoscut? Nu pot sa dau toate detaliile aici pt. ca este un roman intreg - thriller - cu actiune petrecuta pe parcursul a 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cadrul unei asociatii de proprietari se poate incasa cu prioritate ... marianbadicu marianbadicu In cadrul unei asociatii de proprietari se poate incasa cu prioritate fondurile de reparatii , rulment etc si apoi cheltuielile comune de intretinere? (vezi toată discuția)
Cum platim salariu administrator? DORUSTA DORUSTA Buna ziua. De curând AG a angajat o firma care să administreze asociaţia. Administratorul a spus că ne va costa în jur de 30 de lei pe apartament. Dar ... (vezi toată discuția)