avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce masuri extreme se poate lua?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce masuri extreme se poate lua?

O Asoc.de Prop. care are personalitate juridica, toti proprietarii au optat prin "Acordul de Asociere", infiintarea asociatiei. Prin lege proprietarii membrii ai asociatiei sunt obligati sa-si aleaga "organe de conducere", constituite din presedinte, comitet executiv si comisie de cenzori. Deasemeni tot prin lege lista de plata trebuie semnata si nominalizata de administrator, comisia de cenzori si aprobata de presedinte;
Intreb;
1). ce masuri extreme se pot lua cand proprietarii membrii ai asociatiei de proprietari peste 99% refuza sa-si aleaga organele de conducere? , si care este autoritatea publica indreptatita sa dispuna de masurile care credeti ca se pot lua?
(Corpul de Control al Primarului, O cerere in instanta pentru solicitarea dizolvarii asociatiei,,,etc.)
2). listele de plata ce nu sunt semnate de comisia de cenzori si presedinte, doar numai de administrator; sunt legale?
3). Tot la asociatia care este in discutie,,,daca se face sesizare la administrator ca, unii proprietari nu isi trece toti membrii familiei sau alte persoane ce locuiesc efectiv in apartament la plata cotelor de intretinere, si administratorul refuza sa treaca corect nr. de persoane la apartamentele vizate,,poate fi amendat de Corpul de Control al Primarului??,, sau ce masuri se poate lua impotriva administratorului ?? care de fapt este persoana juridica specializata in administrare condominii..:stunned:
Am corectat;; sper sa fie multumit cel vizat.:((






Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 12:19, 18 Iunie 2011
1. dizolvarea asociatiei de proprietari, nu au citit sau nu au inteles drepturile si obligatiile membriilor.

2. nu sunt legale listele

3. sezizarea se face catre presedinte, cu nr de inregistrare, administratorul este un angajat al asociatiei...


pentru o administrare profesionista apelati la o firma autorizata in acest sens!

Daca sunteti unul din proprietari si doriti sa rezolvati problemele din asociatia dv., adresati-va primariei de care apartineti, compartimentul pentru relatiile cu asociatiile de proprietari.
Masuri extreme, ce intelegeti exact prin aceasta?

Listele de plata trebuie sa fie semnate si stampilate de presedinte, cenzor si administrator (nu nominalizate, ceea ce inseamna altceva, vezi DEX).

Daca se face sesizare, trebuie facuta in scris si asumata raspunderea sesizarii.
Administratorul nu are de luat decizia pentru marirea numarului de persoane la apartamente, ci numai presedintele si comitetul. Deci administratorul nu poate pati nimic.

Cred ca administratorul dv. ori trebuie "bagat la galere", ori premiat, pentru ca administreaza un condominiu (nu condomeniu, notiune care nu exista in DEX) "sat fara caini".
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
elga50, moderator
In excusivitate pt. elga50; Intradevar "sat fara caini"" dar mai nimerit este "stana fara baci",,, Lucrurile sunt foarte grave si de ce? Pentru ca organele de conducere care au fost alese acum aproximativ 2 ani, unii din ei nu puteau face parte din structurile de conducere ale asociatiei de proprietari deoarece nu erau proprietari cu calitate de membrii ai asociatiei, deasemeni nici presedintele asociatiei nu era proprietar . Administratorul nu avea CIM si nici atestatul semnat de Primar. La asociatia aceasta candva cand a functionat tot sub aspectul acesta s-a facut o gaura de peste 500 milioane lei. Cei care au fost alesi si-au rezolvat unele probleme in virtutea functiilor ce le-au dobandit (ocuparea unor spatii din proprietatea comuna, trecerea pe lista de cheltuieli la intretinere un numar de persoane mai mic). In momentul cand au fost sesizat Corpul de Control al Primarului si-au dat demisia in bloc fara ca sa respecte anumite dispozitii ale Legii Nr.230/2007 si a HG.Nr.1588/2007, dar ce este important si-au mentinut privilegiile. In fata hausului generat de acel grup care au condus treburile administrative ale
asociatiei, nu poate nimeni ridica capul, ca stiu daca se va constitui un comitet executiv si un presedinte serios, pierd privilegiile care si le-a dobandit in mod fraudulos.
Privind administratorul este o firma specializata in administrare condomenii.
"Masuri extreme";;; de urgenta si cu celeritate, Tragerea fara nici o rezerva sau toleranta pe cei care au savarsit fapte foarte grave in conducerea asociatiei (pierderea unor sume mari de bani; taxe de timbru in instante platite prin ordin de plata cu semnatura persoanei care nu mai este presedinte de aproximativ 1,5 ani, care de fapt detine stampila asociatiei si face acte subtile in numele asociatiei, cu acordul firmei de administrare, deasemeni sume mari platite pentru onorarii avocati, sume mari ce trebuiesc platite statului..etc. ). Privind persoana presedintelui asociatiei, si inspectorii Corpului de Control a Primarului la avertizat ca nu poate fi presedinte al asociatiei, acest avertisment ia fost dat acum 1,5 ani, indicandu-i ce are de facut, cu respectarea disp. L.Nr.230/2007. Acesta face acte in numele asociatiei semneaza in numele asociatiei state de plata etc.(spalatul subsolului in suprafata de aproximativ 2000 m.p. a costat 47 milioane lei, toti cunoastem ca este o afacere a administratorului cu presedintele respectiv. Cand am solicitat de la administrator sa-mi comunice si mie copii dupa actele ce au stat la baza acelor cheltuieli sau ce lucrari s-au facut, raspunsul a fost ca nu-mi da ca nu fac parte din structurile de conducere ale asociatiei ). Deaceea am afirmat ca trebuiesc luate masuri extreme; ori proprietarii se intrunesc pentru asi alege "structuri de conducere ale asociatiei; comitet executiv, presedinte si comisie de cenzori,,,sau ""dizolvarea asociatiei,"" O alta lacuna este ca Statutul Asociatiei de proprietari nu mai corespunde noilor dispozitii legale"'#-o:((
Venind in fata Dv. cu aceste aspecte, asteptam un raspuns catusi de putin apropiat de adevar,,,nici decum "ce inseamna masuri extreme", sau "DEX condomeniu inloc de condominiu".. Aceste aspecte sunt criticabile numai cand cineva sustine un concurs pentru a ocupa un post pe un domeniul unde trebuie respectat cu strictete DEX(va intreb;; avem "europarlamentari", care nu cunosc gramatica Limbii Romane? raspunsul este DA, cautati si o sa gasiti o groaza de "perle"):closedtopic:. Noi suntem in cazul de fata pe domeniul "LEX":hammer:

Da, am corectat textul, (condominiu DEX); adoaua este faptul ca "nominalizate". Semnatarii listelor de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari au obligatia sa-si nominalizeze numele si prenumele(presedinte comisie de cenzor sau dupa caz cenzor si administrator), domnisoara elga50;; Dv. nu cunoasteti acest fapt?,,legea asa prevede, pe langa acestea, legea mai prevede si alte obligatii ca o lista de plata sa fie legala (pentru ce luna sunt prestatiile, data afisarii, data scadentei cu termenul de gratie, procentul p% pentru fiecare zi de intarziere peste termenul de gratie...etc.):((
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Fata de situatia prezentata o cerere pentru dizolvarea asociatiei in justitie pe motiv ca nu exista organe de conducere cred ca va rezolva problema.Daca proprietarii nu iau masuri pana la ramanerea definitiva a hotararii sigur se vor agita pe urma cand utilitatile se vor inchide de catre regiile locale.Poate o mireasa noua v-a starni din nou interesul.:D
Eu va multumesc de raspunsul dat;;=D>
De aproximativ 2 ani asociatia in cauza nu are organe de conducere, nu are cenzor sau comisie de cenzori. Mergi la administrator(SC Inaap SRL), cu o problema, raspunsul este nu aveti presedinte etc. noua ne convine asa. Stampila asociatiei se afla la fostul presedinte, care din cate stiu o foloseste in anumite scopuri in numele asociatiei, de pilda; plata unor onorarii avocat sau taxe de timbru prin ordine de plata, si, domnul respectiv semneaza acele acte fara a mai fi presedinte, deasemeni plata unor comisioane se face subtil (pentru un spalat la subsol de aproximativ 2000 m.p. s-au incasat suma de peste 47 milioane lei,) Intrebarea mea este cum se pot scoate banii din cont fara stampila asociatiei si semnatura presedintelui, si alte nereguli si abateri de la legislatia in vigoare. Deasemeni va veni, la asociatie o executare silita pentru suma de 350,00 lei ce este obligata asociatia sa o plateasca statului, cu titlul de cheltuieli de judecata, Mai mult acest domn care s-a considerat presedinte in continuare, prin ordin de plata semnat de el si cu stampila asociatiei a platit taxe de timbru in valoare de 37,50 lei
Chiar azi am imfaptuit convocatorul pentru o Adunare Generala Extraordinara, daca proprietarii nu vor da curs, nu-mi ramane decat sa ma adresez instantei cu aceasta problema. Ca in felul acesta nu se poate trai ca in lumea a-III-a (""asociatie de tip tribal"").:((

Alte discuții în legătură

Aceasta regula este legala? Manole Dumitru Manole Dumitru Presedintele, vicepresedintele, membrii comitetului executiv si cenzorul, pentru activitatea lor este legal ca la calculul cheltuielilor de intretinere sa ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere afisata fara controlul dosarului lucian1964 lucian1964 Buna ziua, Ce repercusiuni pot apare asupra Presedintelui de asociatie proprietari,daca nu ia masuri asupra administratorului care afiseaza listele de ... (vezi toată discuția)
Demitere administrator si presedinte gigibosu33 gigibosu33 la asociatia noastra de proprietari avem o administratora de la primarie iar presedintele este din bloc.dar nu vor sa ne spuna cine face parte din comitet si ... (vezi toată discuția)