avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce masuri extreme se poate lua?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce masuri extreme se poate lua?

O Asoc.de Prop. care are personalitate juridica, toti proprietarii au optat prin "Acordul de Asociere", infiintarea asociatiei. Prin lege proprietarii membrii ai asociatiei sunt obligati sa-si aleaga "organe de conducere", constituite din presedinte, comitet executiv si comisie de cenzori. Deasemeni tot prin lege lista de plata trebuie semnata si nominalizata de administrator, comisia de cenzori si aprobata de presedinte;
Intreb;
1). ce masuri extreme se pot lua cand proprietarii membrii ai asociatiei de proprietari peste 99% refuza sa-si aleaga organele de conducere? , si care este autoritatea publica indreptatita sa dispuna de masurile care credeti ca se pot lua?
(Corpul de Control al Primarului, O cerere in instanta pentru solicitarea dizolvarii asociatiei,,,etc.)
2). listele de plata ce nu sunt semnate de comisia de cenzori si presedinte, doar numai de administrator; sunt legale?
3). Tot la asociatia care este in discutie,,,daca se face sesizare la administrator ca, unii proprietari nu isi trece toti membrii familiei sau alte persoane ce locuiesc efectiv in apartament la plata cotelor de intretinere, si administratorul refuza sa treaca corect nr. de persoane la apartamentele vizate,,poate fi amendat de Corpul de Control al Primarului??,, sau ce masuri se poate lua impotriva administratorului ?? care de fapt este persoana juridica specializata in administrare condominii..:stunned:
Am corectat;; sper sa fie multumit cel vizat.:((






Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 12:19, 18 Iunie 2011
atentie, pt a fi valida adunarea, trebuie respectat art 23:
(4) Pentru situaţii speciale sau de maximă urgenţă, adunările generale extraordinare ale asociaţiei pot fi convocate oricând de către comitetul executiv sau de către cel puţin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari.

succes!
Va multumesc pentru raspuns=D>
Cunosc faptul ca trebuiesc resoectate disp.art.23-24 din Legea Nr.230/2007.
Voi covoca sa ia act si organele competente ale Corpului de Control al Primarului. Voi respecta si termenele impuse de lege..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aceasta regula este legala? Manole Dumitru Manole Dumitru Presedintele, vicepresedintele, membrii comitetului executiv si cenzorul, pentru activitatea lor este legal ca la calculul cheltuielilor de intretinere sa ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere afisata fara controlul dosarului lucian1964 lucian1964 Buna ziua, Ce repercusiuni pot apare asupra Presedintelui de asociatie proprietari,daca nu ia masuri asupra administratorului care afiseaza listele de ... (vezi toată discuția)
Demitere administrator si presedinte gigibosu33 gigibosu33 la asociatia noastra de proprietari avem o administratora de la primarie iar presedintele este din bloc.dar nu vor sa ne spuna cine face parte din comitet si ... (vezi toată discuția)