avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate MoronsHunter

Activitate MoronsHunter

citisem inainte sa intreb, parca e un eseu nu o definitie.
Detaliile date in link precum si citatul scos din ele reprezinta o definitie sau e doar un articol explicativ a ceea ce inseamna cuvantul "animal", descrierea lui poate fiind alta, mult mai succinta?

Legat de articolul din lege "uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept;" aveti o definitie a ceea ce inseamna "fara drept" ?
Incerc eu cateva variante: "fara licenta/autorizatie/permis de vanatoare" si/sau "cand persoana in cauza nu se afla intr-o situatie de legitima aparare" si/sau "cand persoana in cauza nu este proprietarul acelor animale"

Multumesc
Da, fiecare avem opinii, dar asta nu inseamna ca sunt corecte in baza legii curente indiferent de cat de logice ar fi ele.
Sugerati totusi o definitie pentru sintagma "fara drept" ca am dreptul sa ucid orice animal ce se afla in sau pe spatiul proprietate personala? Daca da, am dreptul sa ucid animale prevazute in legea vanatorii daca le surprind pe proprietatea privata?

In ipoteza ca nu voi primi niciun raspuns avizat, deviez un pic de la subiect si va intreb, aveti idee in baza a ce se modifica legile in Romania? (m-am lovit recent de alte legi in domeniul meu de activitate care chiar si dupa actualizari recente, nu urmeaza un fir logic al spetelor)
Revenim la intrebarea, ce inseamna "fara drept" ? Atat vrabia cat si nutria nu sunt pe lista animalelor protejate / reglementate pentru vanatoare, deci acel drept dat de o licenta de vanator nu se aplica. Cum interpretam "fara drept"?

Daca luam literalmente acel alineat a) din art. 25 / Lege 205/2004, atunci uciderea oricarui animal (tantar, musca, soarece, si alte lighioane ce mai traiesc pe langa casa omului) ar intra sub incidenta lui.

Ar fi ideal daca este un avocat aici care ma poate lumina :)
vad ca nu exista raspuns de ordin general asa ca vin cu exemple mai concrete: am dreptul sa ucid vrabii (Passer domesticus) ? Dar nutrii (Myocastor coypus) ?
Multumesc

gi-jane2 a scris:

Ce vreti sa stiti concret, ce vreti sa omorâți?
E clar ca puteti omorî dăunători cat avem raticide insecticide.
Cârtița e protejata, deci ce vreti sa kilăriți?

vreau sa stiu ce am scris mai sus, care sunt legile, cum le interpretam/intelegem. Pe moment vreau sa ucid un tantar, cum se incadreaza fapta in legea curenta? Ca sa intelegeti de unde am curiozitatea asta, am vazut recent pe Facebook un individ care prinsese un dihor intr-o capcana, dihor ce i-a decimat pasaretul din ograda. Dihorul e pe lista vanatului deci respectivul risca cel putin o investigatie in incidenta legii vanatorii ca aia cu protectia animalelor cum ziceam mai mult la caini si pisici se refera... Dar, nu sunt din domeniu asa ca intreb avocatii de aici :)
Buna ziua, multumesc de raspuns, puteti defini "ucidere fara drept"? De exemplu, am dreptul sa ucid un tantar, musca sau orice insecta (atat timp cat nu e Monument al Naturii)? Dar sa ucid un mamifer precum un soarece? Legea vanatorii are o lista clara de animale vizate, Legea pentru protectia animalelor este confuza, se refera mai mult la animale de companie, domestice ca sa nu zic doar caini si pisici. Ordinul 180/2006 pare mai apropiat de ce intreb eu dar e dedicat in special animalelor domestice de consum...
Ce legi exista in Romania care reglementeaza uciderea animalelor? Care este definitia pentru "animal" in cadrul acelor legi?