avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate Romanul08

Activitate Romanul08

dacă am o luna lucrata am dreptul sa primesc adeverința de vechime?
ok,mulțumesc de informație

Cornel Vasile a scris:

Nu ne putem substitui gandirii unui angajator ..depinde ce doreste sa afle cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii .. Insa, atentie, art. 29 alin. (4) din Codul muncii limiteaza posibilitatea angajatorului de a obtine informatii de la fostul angajator, instituind necesitatea acordului dvs.

credeți ca ar fi de interes pentru firma dacă am avut doar o luna la vechiul loc de munca?

Cornel Vasile a scris:

Nu este, dar poate solicita.

dar nu e obligatoriu,nu?

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Da. Poate sa ceara o referinta de exemplu.

buna ziua, exista posibilitatea ca viitorul angajator sa ceara anumite acte despre mine de la fostul angajator (nu prin intermediul meu ci direct intre ei)chiar dacă am adus toate actele necesare cerute?
Bună ziua, as dori sa demisionez din locul de munca actual. Cim este pe perioada nedeterminata dar am o perioada de proba de 90 zile, începând din 24 iulie iar pe contract este specificat faptul ca în cazul demisiei trebuie sa stau în preaviz 20 zile.... Întrebarea mea este dacă demisionez în perioada de proba, mai trebuie sa stau acele 20 zile de preaviz sau din a 2 a zi când este semnata demisia pot pleca? mulțumesc.
dar alte portițe legale ca să nu mi se aprobe demisia nu exista,nu?

Cornel Vasile a scris:

20 zile : 12 = 1, 66 zile de CO/luna

Dvs ati lucrat aproape 2 luni...deci, la 3 zile de CO aveați dreptul.... situație în care vi se va cere sa restituiti indemnizatia aferenta zilelelor de CO luate în plus

20 zile în raport cu perioada lucrata, contractul este valabil din 24 iulie
salut, am o problema....am absolvit recent facultatea iar pe timpul facultății am lucrat la o firma fără contract.... după absolvirea facultății am trecut la c.i.m. Ideea e ca eu acum sunt în perioada de proba și as vrea sa demisionez dar am primit c.o. aparent în avans (lucru pe care nu l am știut pentru ca nu îl acceptam), eu o luna lucrata iar la final de septembrie se fac doua luni lucrate, concediul a fost de 7 zile. Demisia mea implica și alte repercusiuni sau doar trebuie sa înapoiez banii pe zilele de c.o luate în avans și notificarea pentru angajator. Mulțumesc!