avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua, exista posibilitatea ca viitorul angajator ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua, exista posibilitatea ca viitorul angajator sa ceara ...

buna ziua, exista posibilitatea ca viitorul angajator sa ceara anumite acte despre mine de la fostul angajator (nu prin intermediul meu ci direct intre ei)chiar dacă am adus toate actele necesare cerute?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:35, 14 Septembrie 2024
Buna ziua

Da. Poate sa ceara o referinta de exemplu.
dar nu e obligatoriu,nu?

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Da. Poate sa ceara o referinta de exemplu.

Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Nu, nu e obligatoriu.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu este, dar poate solicita.

Alte discuții în legătură

Date disclosure spapusa spapusa Lucrez la o ”transnațională” pt. care am semnat un acord prin care compania poate folosi date personale, conform legii in vigoare. Un partener al ... (vezi toată discuția)
Contract de munca desfacut cu indisciplinat Marius3120 Marius3120 Buna ziua,am 20 de ani si m am angajat pentru prima data intr un call center.Dupa 2 luni mi s a desfacut contractul de munca cu indisciplinat pentru o abatere ... (vezi toată discuția)
Background screening - ce se poate afla si ce nu MihalacheF MihalacheF Buna ziua, As dori sa stiu daca un angajator poate sa afle perioada in care un angajat a lucrat la o intreprindere de la fostul angajator si daca este legal ... (vezi toată discuția)