Buna ziua,am 20 de ani si m am angajat pentru prima data intr un call center.Dupa 2 luni mi s a desfacut contractul de munca cu indisciplinat pentru o abatere disciplinara.Pe viitor acest lucru poate insemna un impiediment in a ma angaja in alta parte?Viitorii angajatori vor stii acest lucru?Mentionez ca eu imi depusesem demisia cu o zi in urma si eram in perioada de preaviz
Incetarea disciplinara a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.
Dar:
Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza. (art.29 alin.4 C.mun.)
Astfel, art. 29 alin. (4) din Codul muncii limiteaza posibilitatea angajatorului de a obtine informatii despre candidat de la fostul angajator al acestuia, instituind necesitatea acordului salariatului si stabilind strict ce informatii poate solicita.
Va multumesc pentru raspuns!Mie imi era teama ca atunci cand o sa incerc sa ma angajez din nou,acel angajator o sa vada ca mi s a desfacut contractul cu indisciplinat si din cauza acestui fapt o sa ma refuze
Reiterez:
Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza. (art.29 alin.4 C.mun.)
Astfel, art. 29 alin. (4) din Codul muncii limiteaza posibilitatea angajatorului de a obtine informatii despre candidat de la fostul angajator al acestuia, instituind necesitatea acordului salariatului si stabilind strict ce informatii poate solicita.
Date disclosure
spapusa
Lucrez la o ”transnațională” pt. care am semnat un acord prin care compania poate folosi date personale, conform legii in vigoare.
Un partener al ... (vezi toată discuția)