avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca desfacut cu indisciplinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca desfacut cu indisciplinat

Buna ziua,am 20 de ani si m am angajat pentru prima data intr un call center.Dupa 2 luni mi s a desfacut contractul de munca cu indisciplinat pentru o abatere disciplinara.Pe viitor acest lucru poate insemna un impiediment in a ma angaja in alta parte?Viitorii angajatori vor stii acest lucru?Mentionez ca eu imi depusesem demisia cu o zi in urma si eram in perioada de preaviz
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 7 Decembrie 2017
Cornel Vasile a scris:

Reiterez:
Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza. (art.29 alin.4 C.mun.)

Astfel, art. 29 alin. (4) din Codul muncii limiteaza posibilitatea angajatorului de a obtine informatii despre candidat de la fostul angajator al acestuia, instituind necesitatea acordului salariatului si stabilind strict ce informatii poate solicita.

Si daca eu refuz sa le dau acceptul pentru asa ceva,acei angajatori nu si vor pune un semn de intrebare?probabil vor crede ca am ceva de ascuns
Exista si aceasta posibilitate, dar cred ca daca le dati acceptul nu pot afla temeiul incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea disciplinara a ctm? veronica24 veronica24 Buna ziua! Am o nelamurire in ceea ce priveste acest subiect: am o decizie de desfacere disciplinara a CIM si trebuie sa ma prezint la un job. O sa ma ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Hope93 Hope93 In cazul unui contract de munca pe perioada determinata de un an de zile, in functie de conducere, durata preavizului este de 45 de zile lucratoare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Date disclosure spapusa spapusa Lucrez la o ”transnațională” pt. care am semnat un acord prin care compania poate folosi date personale, conform legii in vigoare. Un partener al ... (vezi toată discuția)