avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea disciplinara a CTM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea disciplinara a CTM?

Buna ziua! Am o nelamurire in ceea ce priveste acest subiect: am o decizie de desfacere disciplinara a CIM si trebuie sa ma prezint la un job. O sa ma impiedice aceasta decizie sa ma angajez la acest job? Angajatorul m.a chemat sa depun actele...si am o teama ca ma v.a respinge atunci cand o sa depun actele. Am sanse sa ma angajez? e vorba despre o benzinarie.
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
veronica24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 19 Mai 2014
Temeiul de drept al incetarii c.i.m. nu ar trebui sa afecteze o vitoare angajare a dvs. primordial , pentru noul angajator, trebuie sa fie capacitatea dvs de a indeplini corespunzator atributiile noului post.
Sper sa aveti dreptate ... dar de cand am primit acel telefon pentru a ma prezenta acolo, sunt fr nelinistitanesigura.
Conform art.29 alin.4 C.mun., angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

Textul art. 29 alin. (4) din Codul muncii limitează posibilitatea angajatorului de a obţine informaţii despre candidat de la fostul angajator al acestuia, instituind necesitatea acordului candidatului şi stabilind strict domeniile de informare: funcţiile îndeplinite şi durata angajării.
VA MULTUMESC pt timpul acordat!!! dar aceea decizie o poate vedea nou angajator? si banuiesc ca este atasata de contractul meu de munca la ITM?
Decizia de incetare a c.i.m. nu o poate vedea noul angajator , decat daca i-o aratati dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca desfacut cu indisciplinat Marius3120 Marius3120 Buna ziua,am 20 de ani si m am angajat pentru prima data intr un call center.Dupa 2 luni mi s a desfacut contractul de munca cu indisciplinat pentru o abatere ... (vezi toată discuția)
Acte angajare lavin12 lavin12 Buna ziua. Zilele urmatoare trebuie sa prezint actele de angajare pentru un nou job... problema este ca la ultimul loc de munca am lucrat 1 an si am ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Hope93 Hope93 In cazul unui contract de munca pe perioada determinata de un an de zile, in functie de conducere, durata preavizului este de 45 de zile lucratoare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)