avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate Dorel Tupilus

Activitate Dorel Tupilus

nu se aplica conventia de la Haga deoarece la la art 4 lit e obligațiile de întrețineree specificat ca nu se aplica. aia cu { jurisdictie continua (nu cunosc termenul juridic in romana) pe subiect si persoane} ramane de vazut . multumesc
O persoana cu cetățenie romana da în judecata un alt cetățean roman la instanta unde are reședință? Vorbim de persoane matire cu acte românești și domiciliul din acte în România. Mulțumesc

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Avem regulament european, avem legislatie interna. Statul competent este Italia, evident, nu e nicio indoiala. Si legea aplicabila e cea italiana.

buna ziua . avem urmatoare speta ; fata are 18 ani si e stabilita alaturi de mama ei in Italia . deschide actiune pentru pensie de intretinere panala terminarea studiilor . instanta solicita " concluzii cu privire la competenta judecatoriei in raport cu resedinta reclamantei ". care ar fi instanta competenta sa judece actiunea cand reclamanata este cetatean roman cu resedinta in italia si reclamatul e cetatea roman cu domiciliul in romania
cu stima
Am zis ca s-a grabit pentru ca prin hotarare poate cere pana la 18 ani . si la inplinirea varstei de 18 ani trebuie sa deschida actiune de stabilire a pensiei d intretinere pana la 26 ani sau definitivarea studiilor . partea cu schimbarea cuantumului pensiei nu o discut pentru ca e un lucru normat si un drept firesc . oricum am ajutat-o si cu sume extra fata de pensie pt ca asa mi s-a parut firesc . va multumesc
Da . Sunt modificări , nu foarte semnificative dar sunt . Ce e drept așteptăm să deschidă acțiune dar la împlinirea majoratului . Acum mi se pare ca s-a grăbit.

Dapix a scris:

Da, greșiți enorm, și e normal să așteptați decizia instanței,.
V-a crescut salariul sau veniturile nete`?

Fără apărare un proces nu poate fi câștigat n fața instanțai.

Bună. Nu mi-am formulat nici o apărare. Capătul de cerere cu modificarea cuantumului e un lucru normal și firesc , doar ca părerea mea de profan e ca ea nu poate face cerere de majorare neavând o hotărâre inițială. Posibil sa greșesc. Cu stima

Dapix a scris:

Și ce apărare v-ați construit în fața instanței`?

Buna ziua . Am o speta si niste nelamuriri . Situatia e urmatoarea divortat pe vechiul cod civi , fata e la mama ,eu platesc pensie de intretinere . Fata acum de 17 ani deschide actiune de majorare pensie . Nelamurirea mea ar fi e corect ca sa formuleze actiune de majorare sau sa de solicitare pensie intretinere ? Hotararea ce se pronunta e pana la varsta de 18 ani sau pana la 26 /terminarea studiilor . Va multumesc