avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune de modificare cuantum pensie de intretinere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune de modificare cuantum pensie de intretinere formulata de un minor

Buna ziua . Am o speta si niste nelamuriri . Situatia e urmatoarea divortat pe vechiul cod civi , fata e la mama ,eu platesc pensie de intretinere . Fata acum de 17 ani deschide actiune de majorare pensie . Nelamurirea mea ar fi e corect ca sa formuleze actiune de majorare sau sa de solicitare pensie intretinere ? Hotararea ce se pronunta e pana la varsta de 18 ani sau pana la 26 /terminarea studiilor . Va multumesc
Și ce apărare v-ați construit în fața instanței`?
Bună. Nu mi-am formulat nici o apărare. Capătul de cerere cu modificarea cuantumului e un lucru normal și firesc , doar ca părerea mea de profan e ca ea nu poate face cerere de majorare neavând o hotărâre inițială. Posibil sa greșesc. Cu stima

Dapix a scris:

Și ce apărare v-ați construit în fața instanței`?

Da, greșiți enorm, și e normal să așteptați decizia instanței,.
V-a crescut salariul sau veniturile nete`?

Fără apărare un proces nu poate fi câștigat n fața instanțai.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Da . Sunt modificări , nu foarte semnificative dar sunt . Ce e drept așteptăm să deschidă acțiune dar la împlinirea majoratului . Acum mi se pare ca s-a grăbit.

Dapix a scris:

Da, greșiți enorm, și e normal să așteptați decizia instanței,.
V-a crescut salariul sau veniturile nete`?

Fără apărare un proces nu poate fi câștigat n fața instanțai.

Cererea e de majorare ca deja primește o pensie de la dvams stabilita de instanta. Mai departe contează cum a cerut, probabil pana la finalizarea studiilor, nu mai tarziu de 18 ani.
Nu s-a grăbit dacă nevoile sale au crescut, la fel și leafa dvs.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Radu Aura Radu Aura Am instituit poprire cu nume de intretinere pe salariul unui salariat, insa am urmatoarea nelamurire: copilul este clasa a- XII-a, daca nu continua studiile ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie alimentara se prescrie ? AlexandruG. AlexandruG. Buna ziua. Sotia mea are o fata dintr-o casatorie anterioara, iar in urma divortului s-a stabilit sa plateasca o pensie alimentara pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)