Buna ziua . Am o speta si niste nelamuriri . Situatia e urmatoarea divortat pe vechiul cod civi , fata e la mama ,eu platesc pensie de intretinere . Fata acum de 17 ani deschide actiune de majorare pensie . Nelamurirea mea ar fi e corect ca sa formuleze actiune de majorare sau sa de solicitare pensie intretinere ? Hotararea ce se pronunta e pana la varsta de 18 ani sau pana la 26 /terminarea studiilor . Va multumesc
Bună. Nu mi-am formulat nici o apărare. Capătul de cerere cu modificarea cuantumului e un lucru normal și firesc , doar ca părerea mea de profan e ca ea nu poate face cerere de majorare neavând o hotărâre inițială. Posibil sa greșesc. Cu stima
Da . Sunt modificări , nu foarte semnificative dar sunt . Ce e drept așteptăm să deschidă acțiune dar la împlinirea majoratului . Acum mi se pare ca s-a grăbit.
Dapix a scris:
Da, greșiți enorm, și e normal să așteptați decizia instanței,.
V-a crescut salariul sau veniturile nete`?
Fără apărare un proces nu poate fi câștigat n fața instanțai.
Cererea e de majorare ca deja primește o pensie de la dvams stabilita de instanta. Mai departe contează cum a cerut, probabil pana la finalizarea studiilor, nu mai tarziu de 18 ani.
Nu s-a grăbit dacă nevoile sale au crescut, la fel și leafa dvs.
Pensia alimentara dupa 18 ani
buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)