Buna ziua . Am o speta si niste nelamuriri . Situatia e urmatoarea divortat pe vechiul cod civi , fata e la mama ,eu platesc pensie de intretinere . Fata acum de 17 ani deschide actiune de majorare pensie . Nelamurirea mea ar fi e corect ca sa formuleze actiune de majorare sau sa de solicitare pensie intretinere ? Hotararea ce se pronunta e pana la varsta de 18 ani sau pana la 26 /terminarea studiilor . Va multumesc
Am zis ca s-a grabit pentru ca prin hotarare poate cere pana la 18 ani . si la inplinirea varstei de 18 ani trebuie sa deschida actiune de stabilire a pensiei d intretinere pana la 26 ani sau definitivarea studiilor . partea cu schimbarea cuantumului pensiei nu o discut pentru ca e un lucru normat si un drept firesc . oricum am ajutat-o si cu sume extra fata de pensie pt ca asa mi s-a parut firesc . va multumesc
Este discutabil daca poate cere pana la 18 ani sau pana la maxim 26, sunt mai multe variante care decurg din argumentarea situatiei de fapt. Mai conteaza si cand face 18 ani, cand se va judeca etc.
Daca dv. insa ii platiti mai mult (ca salariul minim pe economie e acum de circa 5 ori mai mare ca atunci cand s-a pronuntat acea hotarare), propuneti o suma, incepeti sa o platiti, discutati cu fiica dv., aratati ca ati mai achitat si in trecut, nu vad de ce va trebuie o hotarare. Este o situatie de familie, la instanta mergeti daca nu va intelegeti in niciun fel.
Poate discutati cu un avocat si va invata cum sa evitati pe cat posibil procesul si sa stabiliti lucrurile prin negocieri... ar fi pacat sa ajungeti in instanta.
Pensia alimentara dupa 18 ani
buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)