avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara dupa 18 ani

buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in continuare la plata pensiei alimentare.mentionez ca este divortat de 16 ani iar pina la virsta de 18 ani a achitat pensia stabilita de instanta.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:57, 17 Mai 2011
Daca fiica urmeaza cursurile unei institutii de invatamant la zi, pana la 26 de ani.
am inteles ca este la seral .
Daca este majora si isi continua studiile, este obligat la pensie, pana la incheierea studiilor, dar nu mai taryiu de implinirea varstei de 25 ani de regula, sau 26 ani, functie de durata acestora.

Daca este la seral probabil are o slujba. In acest caz trebuie sa stiti exact locul de munca, pentru ca instanta sa primeasca confirmarea de la acea firma sau unitate economica, in cazul in care tatal ei, va cere sistarea pensiei.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
ContSters122901, utilizator
asteptati sa promoveze fiica actiune pt pensie intretinere.
trebuie sa faca dovada continuarii studiilor.
din cite stiu eu, fica trebuie sa faca dovada studiilor in instanta doar in cazul in care urmeaza cursuri de zi ,are o situatie buna la invatatura si nu are absente/

Alte discuții în legătură

Obligativitate plata pensie intretinere copil major whitesand whitesand Buna seara,as dori sa aflu daca in cazul in care copilul meu care este major (a implinit 18 ani acum 3 luni)nu a frecventat scoala,el terminand de abia acum la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Larisa adela Vasile Larisa adela Vasile am18 ani si sunt in clasa a12a si as vrea s stiu daca mai primesc pensie alimentara dupa terminarea liceului? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)