YES a scris:
Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ani.Mentionez ca locuim in Belgia,am fost casatorita in Romania cu un cetatean raman,sunt divortata,iar pe sentinta de divort este specificat ca pensia alimentara a minorelor se va face pana la majoratul acestora.Fica mea mai mica implineste 18 ani in noiembrie 2010 si la fel cum am mentionat mai inainte,inca 3 ani obligatoriu la liceu si probabil facultativ mai departe studii superioare.Mai mentionez ca suntem toate trei cetateni romani cu rezidenta in Belgia,iar actualul meu sot este cetatean belgian.Tatal fetelor a sistat plata pensiei alimentare pentru fiica cea mare stiind totusi ca ea este inca la scoala.Eu am trimis ulterior adeverinta de la scoala in original si traducere legalizata la locul lui de munca,dar el nu este de acord sa plateasca decat incepand cu 1 octombrie din nou pensia alimentara.Ce posibilitati avem sa primim pentru perioada iulie august si septembrie pensia restanta si ce demersuri putem face in continuare ca sa nu se mai repete aceeasi situatie.Avand in vedere ca legislatia permite plata pensiei alimentare si dupa majoratul tinerilor,daca acestia studiaza inca,pana la varsta de 25 ani,se poate face dovada aceasta doar prin adeverinte actualizate anual la inceputul anului scolar,fara a recurge la instantele judecatoresti?
asa cum au zis si colegii, tatal e obligat sa plateasca pensia pana la 26 ani.
dar pt neplata pensilor din lunile de vara, despre care ati scris, puteti sa-i faceti fostului sot o actiune in pretentii.