avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... restante plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

restante plata pensie alimentara

Buna ziua

In luna Decembrie 2009 am introdus o cerere de marire a pensiei alimentara care s-a rezolvat favorabil, marirea a fost admisa.In cerere am cerut ca marirea sa se acorde de la data depunerii cererii, astfel la data pronuntarii tatal fiicei mele avea de plata suma care consta in diferenta si pensia alimentara majorata, dar refuza, invoca tot felul de motive si eu voa rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac.
In al doilea rand, fiica mea imlineste anul viitor 18 ani, dar mai are 2 ani de studiu fiind la liceu, as dorii sa va intreb daca trebuie sa introduc acum o cerere in care sa cer ca pensia alimentara sa fie platita pina la sfarsitul studiilor sau fiica mea trtebuie sa faca asta cand imlineste 18 ani?
Va multumesc frumos
O zi buna
Pentru neplata timp de 2 luni consecutiv,cu rea-credinta, a pensiei alimentare,puteti sa faceti o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie,conform art.305 C.pen.
Pensia de intretinere este datorata pina la majorat sau daca se continua studiile de catre intretinut, pina la incetarea starii de nevoie insa nu mai mult de implinirea virstei de 18 ani.Intrucit prin hotarirea judecatoreasca s-a stabilit ca plata pensiei se va face pina la majorat, la implinirea virstei de 18 ani, fiica Dv. va trebui sa solicite continuarea prestarii pensiei de catre tatal ei dovedind ca este in continuarea studiilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danairimies73 danairimies73 Am in intretinere o fata care implineste 18 ani,in februarie 2010 si este eleva in clasa a XI a.Tatal ei trebuie sa-i plateasca o pensie alimentara in valoare ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara SamTea SamTea buna ziua! fiica mea in varsta de 21 de ani, studenta la zi anul 2, nu beneficiaza de pensie alimentara din partea tatalui sau deoarece acesta nu considera ca ... (vezi toată discuția)